2018-ban rekordot döntött a turisták száma a törökországi Antalyában

Rekordszámú, csaknem 6 millió turista érkezett az év eleje óta légi úton a dél-törökországi Antalya tartományba, 37 százalékkal több, mint egy évvel korábban – írta a Milat török napilap.

(Antalya; Törökország)

Antalya, melyről már korábban is írtunk itt az oldalon, kulturális és idegenforgalmi szempontból is jelentős város, így nem csoda, hogy annyian szeretnek ide utazni. Az utolsó adatok szerint július közepéig 5 millió 832 ezer 894 utas érkezett a városba és környékére a tartomány két nemzetközi légikikötőjén, Antalya saját repülőterén, valamint a Gazipasa-Alanya repülőtéren keresztül.

(Antalya; Törökország)
(Antalya; Törökország)
(Antalya; Törökország)

Az idei szám több mint 300 ezerrel több a korábbi 2014-es rekordnál. Antalya tartomány az év végéig legalább 14 millió vendégre, míg maga Törökország 40 milliót meghaladó turistára és 32 milliárd dollár idegenforgalmi bevételre számít.

(Kemer; Törökország)
(Alanya; Törökország)

A kis-ázsiai ország egy másik népszerű idegenforgalmi célpontjába, Kappadókiába is nagyon sokan érkeznek. Mivel Törökország az idei évet „Trója Évének” nevezte ki ezért rengeteg Trója romvárosával kapcsolatos programra számíthatnak azok, akik ide tervezik a nyaralásukat, vagy csak látni szeretnék végre személyesen is ezt a titkokkal és szépségekkel teli országot, ami az utolsó 2017-ben kirobban diplomáciai viszályon is túllépve, turisztikailag ismét felemelkedőben van.

like-post-icon