A látványos borutakat kedvelő utazók elsődleges úti célja – Ragadjunk poharat Mendoza vidékén, Argentínában!

A név, Mendoza egybeforrt a minőségi borral, és akkor is jó úti célnak bizonyul, ha dűlőtúrákra vágyunk, vagy ha csak a tökéletes kilátást keressük egy finom vacsora mellé. A város tele van utazásszervező irodákkal, így különleges kalandokra is befizethetünk, ha már végigkóstoltuk az argentin borok legjobbjait.

Mendoza a borkedvelők Mekkája, annak aki egy kicsit is szereti az izgalmas borokat és még az argentin vidék is csábítja, mindenképpen fel kell keresnie, hiszen a helyiek nem véletlenül szeretik hangsúlyozni, hogy városuk és környéke a világ top 8 borvidékének egyike. A dűlőkön nagyon sokféle borszőlő terem, melyek zamatos, finom és az európai árakhoz képest olcsóbb borokat eredményeznek.

A környéken utazva érezhető, hogy a vidéki városok közül Mendoza a legszerethetőbb. A 16. század közepe táján alapított települést sajnos a 19. század közepén egy földrengés szinte teljesen elpusztította – romba döntve sok régi épületet és templomot. Így jelenleg nincsenek óriási látványosságai, viszont hangulata, kellemes környezete, az Andok látványa és a város légköre elcsábítja, lenyűgözi az ideérkezőket. Nemes egyszerűségével, a sok napfénnyel és a teraszokon iszogatott borral, gyereknevetéssel, nem is találhatnánk jobb helyet a kikapcsolódásra.

Aki azonban a teraszon üldögélés mellé valamilyen aktívabb programot is keres, annak egy biciklis bortúra ajánlott, egy ilyen út során nem csak a borokra, de a tájra is rácsodálkozhatunk. De vigyázzunk, a választék olyan nagy, hogy érdemes jóval az út előtt eldöntenünk, mi is érdekel bennünket.

A város legtöbb látni- vagy kipróbálnivalója kapcsolódik a borhoz, a borkészítéshez. Így szép zöld parkjában, a Parque General San Martinban is sok hétvégi piknikező helyet, egy hangulatos tavacskát, és szépséges kilátást találni. A hely mediterrán, laza hangulata belengi a kávézókat, az apró hoteleket és persze a piacokat.

Arra azonban ügyeljünk, hogy Mendoza egy csapda. Ránézésre úgy tűnik egy-két napra elegendő a látnivalója, de az említett hangulat, az esti fények, mikor a kellemes melegben életre kelnek az utcák beszippantják az embert. Ez után már nehéz tovább állni, így mindig legyen egy B-tervünk, vagy költségkeretünk egy lehetséges plusz éjszakára.

Képek forrása: Experiencemendoza.com

like-post-icon