A legjobb ingyenes látnivalók Párizsban

Párizs mindig és mindenkor kötelező úti cél marad, de a rengeteg látnivaló miatt egy minden nevezetességet érintő túra igen költséges lenne. Ám ha utazás előtt egy kicsit beleásod magad az ottani lehetőségekbe, akkor a Fény Városának történelmi és kulturális felfedezése akár ingyen is megoldható.

Louvre (Párizs; Franciaország)

Függetlenül attól, hogy eleve meghatározott költségterved van, vagy csak szimplán spórolnál, összeállítottunk egy listát a Párizson belüli ingyenes és feltétlen megnézendő nevezetességekről.

A Notre Dame

A párizsi Notre Dame egy gyönyörű, több mint 800 éves gótikus templom. Párizs egyik legnagyobb nevezetességeként tartják számon, de a belépés mégis ingyenes. A katedrális egész évben nyitva tart és felár ellenében igényelhetünk audio guide-ot. Az idelátogatók a főhajóba ingyen juthatnak be, bár a torony és a kripta meglátogatása már díj ellenében történik.

Notre-Dame Cathedral (Párizs; Franciaország)

Parc du Champ de Mars

A Parc du Champ de Mars 1870-es megnyitása óta a mai napig egy kihagyhatatlan látnivaló. Ez az a park ahonnan az Eiffel-torony legszebb arca látszik. És itt gyűlnek össze az emberek, mikor eljön Párizs egyik legnagyobb ünnepe a Bastille nap. Remek hangulatú park, amit könnyű elérni tömegközlekedéssel is.

Champ-de-Mars (Párizs; Franciaország)

Nicolas Flamel otthona

A Harry Potter rajongók azonnal felismerik majd Nicolas Flames nevét a sorozat első könyvéből “Harry Potter és a bölcsek köve”, de sok olvasó nincs tisztában azzal a ténnyel, hogy Flamel egy élő személy volt. Egy alkimistáról van szó, aki a 14. és 15. század Párizsában élt. Otthona 1407-ben épült és ez a legöregebb ma is álló kőház a városban. Az nem kerül semmibe, ha elsétálnál mellette és készítenél pár fotót.

Père Lachaise temető

A temetők talán nem a leglátványosabb helyek egy nyári kirándulás idején, de ha Párizsban vagy, a Père Lachaise temetőt látnod kell. Az itt található sírkamrák, mauzóleumok és márvány műremeknek is beillő sírboltok többek között olyan neves személyeket rejtenek, mint Oscar Wilde, Jim Morrison, Moliére, Edith Piaf, Frederic Chopin, Honoré de Balzac és Guillaume Apollinaire. A belépés és a térkép egész évben ingyenes.

Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris

A művészet szerelmeseinek az ingyenes Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris egy kihagyhatatlan állomás. A múzeum egy 1930-ban épült palotában kapott helyet az Eiffel-torony és a Champs-Elysees között. Tárlatain gyönyörű modern alkotások láthatóak. A több mint 10 000 darabból álló gyűjteményt múzeumi túrák alkalmával is megnézhetjük, de a múzeum tart előadásokat és különböző eseményeket is – igaz a legtöbbje franciául van, ezt célszerű észben tartani a feliratkozás előtt.

Place des Vosges

A Place des Vosges egy gyönyörű párizsi tér, ami a legöregebb is egyben. Igényes, vörös téglaépületek keretezik; központjában pedig egy csodaszép szökőkút áll. Mondani sem kell, hogy a tér felkeresése ingyenes, csak bírnunk kell a sétát.

Marché aux Puces

Úgy nem mehetünk el Párizsból, hogy legalább egy piacon nem jártunk. A Marché aux Puces és a Saint-Ouen Flea Market minden gyűjtögető, régiség szerető utazó álma. A 17 hektárnyi területen művészi alkotások, ruhák, antik tárgyak és sok más kacat és kincs várja új gazdáját. Ez a legnagyobb antik és használt ruha piac az egész világon, talán még a bécsi Naschmarkt mögötti antik piacnál is nagyobb. A Puces, ahogy a köznyelvben hívják, 1885 óta működik és közel 5 millió látogatót csalogat magához évente. A Marché aux Puces-en remekül el lehet tölteni akár egy teljes napot is. És a nézelődés, ismerkedés nem kerül semmibe, hacsak rá nem találsz egy olyan kincsre, ami neked szól.

like-post-icon