A magyar turisták egyre jobban kedvelik a Côte d’Azurt, mint nyaralási úti célt

A Côte d'Azur térségébe érkező magyar turisták száma mintegy 10%-al nőtt az előző évhez képest. Ami nem csoda, hiszen a francia riviéra egy bájos és csalogató vidék. A legkedveltebb úti célok Nizza, Cannes, Antibes, Vence és Biot.

Cote dAzur ( Nizza; Franciaország)

A 2007-es év rekordév volt a francia turizmus számára, a turistaérkezések száma elérte a 89 milliót. Ehhez nagymértékben hozzájárult a jó légiközlekedés, például Magyarországról is közvetlen járattal utazhatunk a Côte d’Azur fővárosába, Nizzába (Wizz Air). A franciák azonban további lehetőségeket látnak az idegenforgalom fejlesztésében, ezért mintegy 100 millió eurót fektettek új szállodai beruházásokba és felújításokba, valamint az úthálózatot is fejlesztik.

Promenade ( Nizza; Franciaország)

A mintegy 150 éves idegenforgalmi régió jól ismert helyszínei Nizza mellett az elsősorban filmfesztiváljáról híres Cannes; a bájos történelmi város és a meseszép panorámával megáldott, elsősorban a Picasso Múzeumáról híres Antibes, a nizzai Matisse múzeum, a történelméről és művészetéről ismert kis művészváros Vence, az üveggyártás fővárosa Biot, vagy a parfümgyártás fellegvára Grass, ahol akár saját, személyre szóló parfümöt is lehet készíttetni a Fragonard parfümgyár illatműhelyében.

A látnivalók sorához nemcsak infrastrukturális fejlesztések kapcsolódnak, de sok új sporteseménynek és fesztiválnak is otthont ad a régió. Franciaország leghosszabb drótkötélpályája, a 2663 méteres La Colmiane, a Vésubia Hegyi Park Saint-Martin-Vésubieben vagy a bioti Mouratoglou Tennis Akadémia várja a látogatókat. Az események között újdonságként robban majd be az áprilisi Red Bull Air Race. A francia szarvasgombáról híres Var-ban pedig a ’les Voiles’ Regatta mellett a francia Formula 1 Nagydíj tér vissza idén júniusban, Cannes-ban pedig a futás szerelmeseit várja a novemberi maraton.

Beautiful Nizza ( Nizza; Franciaország)

S bár a magyarok költik a régióbeli vendégek közül a legkevesebbet (53 euro/nap), számuk mégis számottevő a 40 ezer vendégéjszakával és a 8 éjszakás átlagos tartózkodással.

Forrás: Turizmus & Vendég

like-post-icon