A nagyon svájci és nagyon olasz Luganóban jártunk!

A Ticino régió legnagyobb városa és Svájc harmadik legfontosabb kereskedelmi és pénzügyi központja tagadhatatlanul svájci, de egyszerre olaszos hangulatú is. Ami nem csoda, hiszen csodálatos tava, a Luganói-tó az Észak-Olaszország és Svájc határán átívelő tóvidék gyöngyszeme.

A mediterrán hangulatot árasztó települést a virágok városának is nevezik, de a pazar villák és meghitt kegyhelyek városának is hívhatnák. Bármerre is sétálunk, minden kanyarban valami új látnivaló vár ránk, amolyan svájci stílusban, vagyis a maximumra felturbózva. Ne hagyjuk ki például a Szent Lorenzo templomot és a Modern Művészetek Múzeumát sem. Mindkettő megéri a ráfordított időt.

Nem véletlenül tartják Svájc egyik legszebb városának, de ehhez erősen hozzáadja a magáét a csodás környezet is. Hisz a város a Luganói-tó partján és a Monte Brè hegy oldalában kapott helyet. Az utazók már az első pillantáskor beleszeretnek napfényben sütkérező teraszaiba, a tó sima felszínébe, a távolban hullámzó hegyek látványába.

És ha eljön a tavasz – pont ezért ajánljuk most a figyelmetekbe – a város teljesen kivirágzik. A tereken, az árkádok alatt, a parkokban nincs olyan hely, ahol ne virágozna valamilyen fa, bokor, vagy virág. Nárciszok, tulipánok, szubtrópusi növények borítanak minden földfelületet és persze a világ egyik legszebb tavának partját is. A Luganói-tavon megéri hajókázni egyet. Több útvonal és bérlet közt is választhatunk: a legtöbben a Lugano-Melide, a Lugano- Ponte Tresa, vagy Morcote vonalakat ajánlották. Ha egyszerre több helyet is felfedeznénk, akkor választhatunk egy-, három- és hétnapos jegyek közül. A városból a Piazza della Riforma megállóból indulnak a hajók.

De miután a tavat már felderítettük és végigsétáltunk a sétányon, az egész régiót megnézhetjük madártávlatból is. A Lugano közelében található Monte San Salvatore és persze a házi hegy, a Monte Bré tetejéről csodálatos kilátás nyílik a városra, a Luganói-tóra és a körülöttük elterülő tájra.

like-post-icon