A Wizz Air rákapcsolt! Hetedik járatát indítja Debrecenből, az úti cél Moszkva

Debrecenből immáron a hetedik útvonalát indítja a Wizz Air diszkont légitársaság. A cívisváros és Moszkva között induló járat december 18-tól közlekedik majd.

Pontikonisi (Korfu; Görögország)

A város repülőterén az elmúlt egy évben 275 ezer utast szolgáltak ki, 12 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, a jövő évben 362 ezer széknyi kapacitást biztosítanak a kelet-magyarországi település repülőteréről. A magyar piacon a január-augusztusi időszakban 18,5 millió utast regisztráltak, 23 százalékkal többet, mint egy évvel korábban: ez a fejlődési ütem a legnagyobbnak számít, egész Európát figyelembe véve. A magyar légiközlekedési piacon a légitársaságok között a Wizz Airnek van a legnagyobb, 32,1 százalékos részesedése.

Fotó – Dmitry Birin / Shutterstock

Papp László, Debrecen polgármestere hangsúlyozta, hogy a Wizz Air stratégiai partnerük, és a légitársaságnak köszönhetően jelentősen fejlődött a debreceni repülőtér és a turizmus. Ennek jele, hogy több mint 400 ezer vendégéjszakára számítanak az év végéig, ami 10 százalékkal haladja meg a tavalyi szintet. Hozzátette, nagy segítség, hogy nemcsak nyugatra, hanem keletre is nyit a Wizz Air, és ezt a trendet szeretnék folytatni a jövőben is.

A légitársaság 85 Airbus A320-as típuscsaládba tartozó gépet üzemeltet, amelyek 28 bázisról 43 ország 142 repülőterére közlekednek 550 útvonalon.

like-post-icon