Argentína színes fővárosa barangolásra csábít – Íme egy rövid kedvcsináló, hogy miért is látogassunk el ide!

Argentína fővárosa, Buenos Aires közel 3 milliós nagyváros, vonzáskörzetével együtt viszont 13 milliós. Rengetegféle náció él itt. Buenos Airest megosztják egymás közt az olasz, spanyol, német és francia bevándorlók leszármazottai.

Buenos Aires izgalmas, élettől duzzadó, rendkívül sokarcú gigaváros. A világutazók szerint, csak Rio jobb hely az argentin fővárosnál. De mivel mindkettőt más miatt szeretjük, összehasonlítani nem igazán lehet őket. Rio főleg tengerparti fekvése, és domborzata miatt kedvelt, míg Buenos Aires-nek sokkal szebb épületei, és városnegyedei vannak. De hogy mindezt magunk is megismerjük és saját véleményt alkossunk, ahhoz kellene legalább három teljes nap. Enélkül, csak egy rohanás lenne az egész út.

Ahogy a legtöbb városlátogatásnál, itt is azt tanácsoljuk, hogy ne a tömegek által felkeresett látványosságok legyenek a listánk élén. Keressünk saját felfedezni valót, fordítsuk meg a sorrendet és először az ismeretlen részeket fedezzük fel anélkül, hogy egymás lábára taposnánk. Míg korábban a La Boca negyed színes házai és a Recoletta temető voltak az elsők, mára mind megteltek turistákkal és kissé mesterkélté váltak.

Helyettük ajánlott felkeresni a kevésbé ismert San Telmo negyedet és a fiatalos Palermo Soho negyedet. Érkezzünk nappal vagy este, a helyek mindig más arcukat mutatják. A központ, azaz a Centro is fantasztikus, tele van hangulatos utcarészekkel, mint amilyen a calle Reconquista is. Szép a helyiek büszkesége, a Puerto Madero modern negyede is, ami esti fényben mutatja meg igazi arcát.

Ha múzeumokat, kiállításokat szeretnénk a programunkba szőni, ajánlott a Museo Evita és a Casa Rosada létesítményeket felkeresni, illetve a szupermodern bicentenáriumi komplexumot is. Vacsorázni menjünk a Puerto Madero negyedbe, a régi kikötő tájékára, valamint a Recoleta és a Palermo negyedekbe, mert itt vannak a legmenőbb éttermek. Persze a belvárosban utcai étkezdék is vannak, de a helyiek nagyon ritkán esznek az utcán.

Hogyan töltsünk el több napot Buenos Aires városában anélkül, hogy a gatyánkat is ráfizetnénk? A következő, Buenos Aires-el foglalkozó cikkünkben megkapjátok a választ a kérdésre, méghozzá jó pár hasznos linkkel és megfizethető szállás lehetőséggel megspékelve.
like-post-icon