Az ember nyomában Morgan Freemannel – Egy rendhagyó ismeretterjesztő film, önmagunkról és a világról

A nagysikerű, Emmy-díjra jelölt Isten nyomában sorozat után a National Geographic újabb szériát készített Morgan Freemannel, mely az emberiség néhány örök, ma is aktuális kérdésére keresi a választ.

freeman
Simi Völgy, Kalifornia - Morgan Freeman a Reagan Könyvtárban berendezett elnöki iroda másában ül. (National Geographic/David Kraemer)

Az ember nyomában Morgan Freemannel című műsor, mely 2017 januárja óta látható a National Geographic műsorán, arra keresi a választ, mit is jelent embernek lenni, mi a szerelem, a hatalom, a lázadás, vagy a szabadság.

„Egy olyan korban, amikor egyre nő a világ társadalmi, faji és kulturális megosztottsága, ebben a műsorban mi azt igyekszünk megmutatni, hogy valójában mennyire összekötnek bennünket emberi létünk közös vonásai” – nyilatkozta Morgan Freeman, aki nemcsak házigazdája, hanem producere is a sorozatnak.

Az Oscar-díjas színész a műsorban izgalmas Föld körüli utazásra indul, hogy egymástól sok ezer kilométerre élő embereket faggasson az élet nagy kérdéseiről, és olyan témákat boncolgasson, amelyek nem elválasztják, hanem összekötik a különböző kultúrákat. A hat epizód hat különböző témakört (szabadság, béke, szerelem, társadalmi megosztottság, hatalom és lázadás) jár körül, hétköznapi embereket és ismert közéleti személyiségeket egyaránt megszólaltatva.

„Hatalmas élmény volt számomra a sorozat készítése: többek között három elnökkel beszélgettem, és távoli afrikai és közép-amerikai tájakra is eljutottam. Felejthetetlen szellemi kaland volt rácsodálkozni, hogy mennyire sokszínű az emberiség, és mégis mennyi azonosság fedezhető föl bennük” –nyilatkozta Freeman.

A hatrészes sorozat részei vasárnaponként 14 órától láthatók a National Geographic műsorán.

További epizódok:
Március 25. vasárnap 14.00 – A szerelem ereje
Március 25. vasárnap 15.00 – Mi és ők
Április 1. vasárnap 14.00 – Hatalom

Fotók forrása: www.natgeotv.com

like-post-icon