Az írországi Cork megyéhez fogható nincs még egy a világon

A tavasz Cork megyében egyet jelent az élet újjászületésével. A Délnyugat-Írországban fekvő Cork ilyenkor tele van színekkel és illatokkal. Az éppen zöldellő domboldalak és kis erdők folyton sétára csábítanak. Az azonos nevű várost és környékét, mintha tavaszköszöntésre teremtették volna.

Cork Írország délnyugati részén található, az ország egyik legszebb vidékén, Kerry és Waterford mellett helyezkedik el. Történelme egészen 606-ig visszanyúl; ekkor alapították itt az első kolostort. A kezdeményező St. Finbarr a város alapítója és védőszentje volt. Ezen a helyen ma a francia-gót St. Finbarre katedrális áll, melynek tornyában nyolc harang lakik, belsejében pedig gyönyörű faragványokat találni.

A város közepe egy szigeten fekszik, amelyet a Lee folyó ölel körül; a folyót pedig számos híd köti össze. A központban kedves kis üzletek és régi piactereket fogadnak, de a nyüzsgő belvárosból sok kiút vezet a jóval nyugodtabb erdős, dombos, legelős vidékekre, ahol kirándulásokat, túrákat tehetünk a zöldben.

Habár Cork nem nagy város, számos látnivalóval várja a helyieket és a látogatókat. Légköre barátságos és vendégszerető, a helyieket pedig Írország legbeszédesebb népének tartják – így aztán az ismerkedés is sokkal könnyebb. A változatos éttermek, kávézók és bisztrók Corkot a gasztro-túrázók paradicsomává is teszik. A város számos szórakozási lehetőséget kínál – színházak, mozik és művészeti galériák, valamint zenei koncertek várják az érdeklődőket. Ha mindez túl soknak bizonyul, hegyeit, erdőit, tengerpartját és városhatárát hamar elérhetjük.

like-post-icon