Az ősz egyik legjobb hazai programja – Irány a tatai Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál

Idén ősszel újra a halaké a főszerep a tatai Öreg-tó partján. Az Öreg-tavi Nagy Halászfesztivált 2018. október 19-21. között rendezik meg a Kastélytéren.

A rendezvényen a gasztronómia mellett kicsik és nagyok is megismerkedhetnek a halfogás történetével és tudományával, a csodálatos utazó akvárium a vízi világba enged betekintést, a tradicionális halászati eszközök bemutatója pedig a régmúlt halászszokásait eleveníti fel.

A kifőzdékénél lesz bográcsos halászlé, halpaprikás, sült hal, haltepertő, minden mi szem szájnak ingere és halból is készülhet. Az ország minden pontjáról idesereglő halfőző mestereknek köszönhetően a régiókra jellemző halászlevek is várják az érdeklődőket. Az idén megújuló Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál a tatai Öreg-tó partján, a Kastélykertben elevenedik meg.

A 2018. október 19-i pénteki aktív, táncos és esti koncertes bemelegítő után, szombat reggel 7 órakor kezdődik a Látványhalászat az Öreg-tavon. És bár látványhalászatnak hívják, a 2016-ban készült képeinken is látható, hogy itt a sejtelmes ködben, és reggeli dérben bizony kemény munka folyik, hogy kivigyék az amúgy sem könnyű hálókat a vízbe, majd behúzzák a halakkal telieket. És a munka folyamatát mindenki végignézheti, szinte testközelből.

Az egész fesztivál rendkívül hangulatos, egyszerűek de finomak az ételek, jók a színpadi programok és a koncertek is, de prímet mégis csak a halászat és a halászok megfeszített munkája viszi. Érdemes még tudni, hogy nem csak szombaton, de vasárnap is tartanak egy látványhalászatot reggel 7 órától, csak nem az Öreg-tavon, hanem a várárokban.

A részletes programot a tatainagyhalaszat.hu oldalán találjátok! Szombaton vagy vasárnap érdemes korán menni, mert ekkor a Tatára vezető út is gyönyörű fényekben úszik, és ekkor talán még rendes parkolóhelyet is lehet találni közel a tóhoz.

like-post-icon