Azon agyalsz, hogy felfedeznéd magadnak Laoszt? Délkelet-Ázsia egyik legérdekesebb országa megéri az időt

Erről az országról, mely két és félszer akkorra, mint Magyarország sok jót és rosszat is hallani egyszerre. Utazóként azonban csak akkor ítélkezzünk, ha már mi is megtapasztaltuk mit tud nyújtani Laosz vidéke.

Ha ide látogatunk, akkor a november és február közötti időszak a legajánlottabb. Ilyenkor kevesebb az eső és nincs túl nagy hőség. Ráadásul ilyenkor tartják a legtöbb regionális és országos fesztivált, amik rendkívül látványosak. Viszont arra is készüljünk fel, hogy decemberben, januárban és februárban turisták tömegei jönnek az országba, így megdrágulnak a szállodák; szálláshelyet improvizálni pedig nagyon nehéz a városok közepén.

Laoszba belépni olyan, mintha egy időutazást tennénk; turista szempontból nyugodt ország, a kultúrsokk kevésbé valószínű, mint mondjuk Dél-Koreában. Fővárosa Vientiane, itt megismerhetjük a helyieket, akik kedvesek és jámborak, de érdemes tovább menni Luang Prabang városába, ahol csodás buddhista templomokat, koloniális épületeket és izgalmas éjszakai piacokat találunk.

Illetve látogassuk meg a Wat Phou-t és a környező ősi településeket is, mert itt, az UNESCO kulturális világörökség ezen részeinél fedezhetjük fel igazán Laosz arcát és a helyi kultúra mély gyökereit. Ha tehetjük, térjünk le a turisták által követett útról, tervezzünk saját kalandot. Ne hagyjuk, hogy eltérítsen bennünket az utazástól az ország infrastruktúrájának fejletlensége. Sokak szerint pont ez a csábereje Laosznak.

Hogyan lehet Laoszba utazni? Mire kell figyelni utazás előtt és közben? Hogy a legegyszerűbb és költségkímélőbb felfedezni a fővárost és a vidéket? Mit és hol együnk, vagy éppen ne együnk? Mik a legérdekesebb látnivalók? Ezekre a kérdésekre mind választ adunk következő kapcsolódó anyagunkban. Figyeljétek a Traveland.hu oldalát.
like-post-icon