Barangoljunk Törökországban a Lingea kiadó útikönyveivel – Isztambul a hátsózsebünkben

A mai világban, mikor már minden ott van az okostelefonunkon, a GPS koordinátáktól, a helyi hallevesre vonatkozó személyes véleményekig, sokan mégis a kompakt és lapozható útikönyveket választják a digitális szájbarágás helyett. Én is köztük vagyok és már kipróbáltam, átlapoztam és bejelölgettem jó pár könyvecskét, de egyelőre a Lingea kiadó, aprócska Berlitz útikönyvei azok, amikkel nyugodtan nekivágok egy útnak. Most például Isztambul irányába.

(Isztambul; Törökország)

Isztambul és az Égei-tenger partvidéke barangoló útikönyv – Lingea kiadó

Az ismert útikönyvsorozat 2016-ban jelent meg, de még ma is az egyik legaktuálisabbnak számító isztambuli útikönyv a piacon. Segítségével felfedezhetjük a két földrészt, Európát és Ázsiát összekötő város lenyűgöző történelmét, az óváros számos látványosságát, mint amilyen a Hagia Szophia, a Topkapi palota és a Kék mecset. A lapokon ezekhez mind kapunk egy rövid kis kultúrtörténeti leírást, hogy már úgy szemlélhessük meg őket, hogy tudjuk mit is látunk. A könyv a Kariye Múzeumot is részletesen körbejárja. Ebben a nagy múltú épületben megcsodálhatjuk a bizánci művészet legszebb műalkotásait. Ha pedig egy kis kikapcsolódásra vagyunk, akkor irány a híres Nagy Bazár, ahol megélhetjük Törökország igazi hangulatát, érezhetjük fűszereinek illatát és hallhatjuk lakosainak hangját is – mindenféle turistás sallang nélkül. De a könyv útmutatásaival a Isztambul környékét is felfedezhetjük. Lapjairól megtudhatjuk miként hajózhatunk a Boszporuszon, mire kell figyelnünk ha el szeretnénk látogatni a történelmi Trója városába, ahol 2018-ban megannyi különleges programmal várják a látogatókat, mivel az idei év „Trója Éve” lett, illetve azt is elolvashatjuk mi vár ránk Gallipoliban vagy Pamukkaléban, a teraszos termálmedencék űrbéli vidékén.

A Barangoló könyvekben ezeken kívül mindig találunk élménytúrákat és tematikus útleírásokat, látványosságokat és gasztro élményeket, kultúrtörténeti leírásokat, valamint szállás- és étterem javaslatokat is.

like-post-icon