Búcsút inthetünk az utazás alatti rosszullétnek, csak ez a furcsa szemüveg kell hozzá

Sokunknak még ma is problémát okoz a hosszú utazások alatt újságot vagy könyvet olvasni, főleg hogy ma már a telefonon és a tableten is szívesen olvasgatunk, ha például órák hosszat a robogó vonaton kell ücsörögnünk. De míg van aki felnőttkorára kinövi az utazási rosszullétet, olyan is akad, aki egész életében küzd vele; a gyerekekről nem is beszélve.

Európa-szerte több mint 30 millió gyermek és felnőtt szenved ettől, vagyis a kinetózisnak is nevezett tünetegyüttestől, de most itt a Citroen Seetroen, ami a francia autógyártó ígérete szerint véget vet az utazás alatti rosszullétnek – írja oldalán a hvg.hu.

A szemüveg működési elve – melyet eredetileg tengerészeknek kifejlesztettek ki, egyszerű: egy színes folyadék segítségével rendezi a szem előtti látóhatárt, és ezzel megszünteti a különböző érzékszervektől származó információk egymást zavaró hatását.

A gyártó szerint a szemüveg 95 százalékos hatásfokúnak lesz és 10 év feletti gyermekek és felnőttek használhatják nemcsak autóban, hanem buszon, hajón vagy akár repülőn is. Sőt azok sem maradnak ki a lehetőségből, akik normális szemüveget is viselnek, ugyanis a Seetroenben nincs üveg, így együtt is alkalmazhatóak.

A 99 eurós újdonság az első körös országokban 2018. július elejétől kapható, a magyarországi forgalmazás pedig októberben kezdődik.

Képek forrása: www.citroen.hu

like-post-icon