Egy szuper nyaralásra készülünk Bibionéban? Ezeket a látni- és tennivalókat ne hagyjuk ki!

A tengerparti régió remek strandokkal, jó szállodákkal és apartmanokkal, valamint sportolási lehetőségekkel, hosszú bicikli- és túraútvonalakkal várja a nyaralókat. És a családi-, valamint a kutyás programokról még nem is beszéltünk. Ha egy szuper és aktív nyaralást tervezünk Bibioneba, akkor ez a pár ötlet, amit összegyűjtöttünk biztos tetszeni fog.

A tengerparti üdülőhely Velence és Trieszt között fekszik és partjait az Adriai-tenger, valamint a Tagliamento folyó és a Laguna vize mossa. Bibione városa és tengerparti területe négy nagyobb városrészből áll össze: keletről nyugatra haladva a Lido dei Pini, a Bibione Beach, a Lido del Sole és a Bibione Fenyőerdő alkotják.

A városnak 11,5 kilométer hosszú homokfövenyes strandja van; mindegyik városrészhez tartozik egy, plusz még a La spaggia di Pluto, vagyis a Pluto kutyastrand. A strandok területén tilos a dohányzás. Olaszországban itt vezették be ezt a szabályozást először.

Bibione egyik legfőbb látványossága és programja a strandolás mellett a Bibione Thermae termálfürdő, amit körbe vesz a tengerpart és az illatos fenyvesek. A fürdőben 400 méter mélységből előtörő ásványi anyagokban gazdag termálvíz buzog. A kezelések mellett az egyszerű lazítás is „kötelező” hiszen a termál medencék tengerparti kilátással rendelkeznek.

Bibione régen egy nagy halásztelepülés volt, ezért jól felszerelt kikötője, a Portobaseleghe fontos találkozópont vitorlásoknak és esti korzózóknak egyaránt. Jó szolgáltatásokkal és csodálatos kilátással vár mindenkit.

Bibione természeti környezete is szépséges. A megmaradt fenyőerdők és a Laguna állat- és növényvilága mellett a Valgrande és a Vallesina szárazfölddel körülvett halászati területei helyi kulturális örökségnek számítanak.

A város bicikliút hálózata is megéri, hogy bicikliket béreljünk, hiszen a legszebb városrészek, és tengerpartok mellett kerekezhetünk el; a gyerekekkel együtt, biztonságosan. És ha már a vidék felfedezésénél tartunk, ne hagyjuk ki a város nyugati felében található 20. századi világítótornyot se, ami még nem szimbóluma Bibionenak, de biztos, hogy minden képeslapon és hűtőmágnesen ott díszeleg a képe.

És bár a felsorolás végén említjük, de attól még központi helynek számít a Bibione Beach városrész közepén fekvő Piazzale Zenit tér, ami tele van boltocskákkal, éttermekkel, zenével és élettel. Ide jön mindenki, mielőtt tovább indulna a partra sportolni, vagy a gyerekekkel játszani.

like-post-icon