Egy világjáró újságíró 21 legizgalmasabb története egy könyvben – Ez az Ezerarcú Föld!

Balogh Boglárka nyolc éve járja a világot, cikkeit pedig a National Geographic Magazin honlapján olvashatják az érdeklődők. Most azonban egy érdekes könyvvel jelentkezett, amiben 21 legizgalmasabb kalandját olvashatjuk.

Balogh Boglárka – Ezerarcú Föld!

Az újságíró a National Geographic Magyarország bloggereként a Föld olyan ismeretlen szegleteibe is eljutott az évek során, melyről egy átlag utazó talán még nem is hallott. Az itt szerzett tapasztalatairól, a megismert társadalmakról, egyénekről, ősi kultúrákról és elfeledett helyszínekről mesél az Ezerarcú Föld című könyvében, mely a Scolar Kiadó gondozásában jelent meg.
Balogh Boglárkát, az elmondása alapján mindig is a kíváncsiság hajtotta, az a vágy, hogy megismerje világot és a benne élő embereket, hogy maga tapasztalja meg a nála sokkal szerencsésebb vagy szerencsétlenebb emberek sorsát, hogy a saját szemével lássa, földünk más területein hogyan zajlanak az unalmasnak nevezett mindennapok. Ezek a találkozások tanították meg arra, hogy az élet fontos dolgai nem azok, amiket általában annak tartunk: a pénz, a haladás, a siker. Inkább azok az érzések és történetek számítanak, melyek utunk során a szemléletmódunkat változtatják, így ezen keresztül a világot is, melyben élünk.
Ezerarcú Föld című könyvének lapjain keresztül bepillantást nyerhetünk az afrikai törzsek mindennapjaiba, a “fekete” albínók rejtett világába, egy belga csokoládémester titkaiba éppúgy, mint az illegális vadállat-kereskedelembe, az oroszlánok vadászatra szánt ipari tenyésztésébe vagy egy magyar orvoscsapat életmentő-akcióiba is… Kaphatunk baszkföldi szerelmi tanácsokat, de az indiai becsületgyilkosságokról is képet formálhatunk.
Színes kaleidoszkóp ez a könyv, mely kultúrák és népek, vallások és emberek sokszínűségét mutatja meg az olvasónak. De megmutat mást is: mégpedig azt, hogy milyen gyönyörködtető is ez a sokszínűség, milyen nagyszerű, hogy EZERARCÚ A FÖLD!

like-post-icon
Azért utazom, hogy aztán kedvet csináljak hozzá másoknak is, ugyan ebből az okból kifolyólag járom a piacokat és főzök, valamint tanulom a borok nyelvét. Kedvenceim az ázsiai úti célok, de Magyarországon is találok felfedeznivalót.