Egyiptom gyöngyszeme a legjobb választás, ha a tökéletes üdülésre vágyunk – Irány Sharm El Sheikh!

Ha még nem döntötted el, hogy idén hova is utaznál, de egy szép tengerparti nyaralóhely képét nem sikerül kiverni a fejedből, akkor van egy tippünk. Irány Sharm El Sheik, ugyanis aki egyszer ellátogat ide, az örökre a szívébe zárja.

(Sharm el Sheikh)

Az Aqaba-öböl déli partvonalánál, a Tiran-sziget és a Ras Mohammed Nemzeti Park között elterülő tengerparti vidék ma már elsősorban a turizmusból él, és a világ egyik legelképesztőbb vízalatti világát rejti. A kristálytiszta vízben egzotikus halak ezrei úszkálnak a korallzátonyok között – a hely nem véletlenül a könnyű és nehézbúvárok kedvence. Maga Sharm El Sheikh, melyet egyetlen célból építettek, hogy hiánytalanul kiszolgálja az idelátogatókat, családbarát és resortra jellemző szolgáltatásokat nyújt.

(Egyiptom; Sharm el Sheikh)

Az üdülőközpont a legegyszerűbb szállodáktól a legcsillogóbb luxushotelekig nyújt szálláslehetőségeket; de ami közös bennük, az a személyzet udvariassága. A vendégszeretet a helyi bárokban, kávézókban és éttermekben is megnyilvánul. Az étteremkínálat érdekessége, hogy az egyiptomi ízeket kínáló éttermek mellett McDonald’s-ot, Hard Rock Cafe-t, Pizza Hut-ot és Kentucky Fried Chiken-t is találunk a belvárosban, mindet egymás mellett. Ha pedig a lüktető éjszakai életbe vetnénk bele magunkat, akkor Naama Bay a megfelelő választás.

(Egyiptom; Sharm el Sheikh)

De Sharm EL Sheikh lehet egy tökéletes kiindulópont is, ugyanis sok olyan érdekes egyiptomi úti cél van hozzá közel, ahova fakultatív programként ellátogathatunk. Repülővel elmehetünk például egy egynapos útra Petra városába, vagy Luxorba, esetleg Kairóba is tehetünk egy látogatást. Még Jeruzsálem is beleférhet egy nagyobb körútba, de a különféle hajókirándulások is kedveltek. Így juthatunk el a többi között a Tiran-szigetre is.

(Sharm el Sheikh; Egyiptom)

A Tiran-szoros bejáratánál található Tiran-sziget egy órás hajóútra van Sharmtól és káprázatos tengerpartjai felveszik a versenyt a víz alatti világ szépségeivel. Nem véletlen hát, hogy a kék víz itt is a búvárok paradicsoma. Az Aqaba-öböl ezen részén a víz 1800 méter mély, így a mélyebb szakaszokon jó esélyünk van arra, hogy cápákat, atlanti ördögrájákat és barrakudahalakat is lássunk.

like-post-icon