Egyre növekszik a „Kék Zászlós” strandok száma Spanyolországban!

Spanyolország mediterrán partvonala tele van szebbnél-szebb strandokkal, melyek közül 590 rendelkezik „Kék Zászló” minősítéssel, ami azt jelenti, hogy a remek part menti szolgáltatások mellett kristálytiszta tengervizet és rendezett partokat kapunk a pénzünkért.

Az ország ezekkel a számokkal már 40 éve az első helyen van a legjobb strandokat rangsoroló listákon. A tavalyi évhez képest, idén 11 új spanyol strand tudhatja magáénak az elismerést. A kék zászlós strandokat tekintve, Spanyolország után a sorban Görögország, Franciaország, Törökország és Portugália jönnek.

Cala San Vicente öböl – Ibiza, Spanyolország

Spanyolországban a partvonal hossza több mint nyolcezer kilométert tesz ki, amiből összesen 500 kilométert foglalnak el azok a strandok melyek kiérdemelték ezt az elismerő címet. Ezek a strandok az északról dél felé elterülő régiókban találhatóak, így például Galícia vidékén, ahol olyan elbűvölő városkák adják a hátteret, mint Sanxenxo települése; de itt található a Rodas Beach is az Islas Atlánticas Nemzeti Park szélén, valamint Andalúzia területén a Roquetas, a Marbella és a Rota partszakaszok. Katalóniában az egyik legszebb díjazott strand a Tarragona tartományában található L’Ametlla de Mar, illetve a kelet-spanyolországi valenciai régióban, a Földközi-tenger partján fekvő Cullera és az Orihuela.

Calella de Palafrugell – Katalónia, Spanyolország

Ezek mellett a csodaszép sósvizű partok mellett Spanyolország büszkélkedhet még egy ritkasággal is, ugyanis itt található a világ egyetlen olyan édesvizű kontinensen belüli strandja, melyet Kék Zászlóval díjaztak, illetve a fürdőhelyeken kívül 106 kikötő is megkapta a kiváló értékelést.

Aiguas Blanques Agua – Ibiza, Spanyolország

Az értékelés elkészítésekor az FEE (Foundation for Environmental Education), a Kék Zászló projekt felügyelő szerve vizsgálja a víz minőségét, a part tisztaságát, figyelembe veszi a megközelíthetőséget, az akadálymentességet, továbbá a felszereltséget, és hogy van-e vízi mentő, illetve egészségügyi szolgáltatás a parton.

like-post-icon