Elindult a Ryanair új járata – Budapest és Ammán között kicsivel több mint három óra az út

Al-Beidha - Little Petra (Jordánia)

A Ryanair Budapest-Ammán járatának gépe 2018. október 31-én landolt először a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A téli menetrendben üzemelő új járat hetente kétszer, szerdán és vasárnap a kora reggeli órákban (pontosabban 7:05-kor) indul. A gépek 3 óra 25 perc alatt érkeznek meg a jordán fővárosba.

A járatindulásról szóló közleményben az állt, hogy bár évekkel ezelőtt a Royal Jordanian légitársaságnak volt budapesti járata, sajnos nem maradt fenn sokáig. A Ryanair viszont újra meglátta a lehetőséget a Közel-Keletre közlekedő járat elindításában. Igaz, hogy a jordániai belépési vízum elég drága, de aki tényleg arra vágyik, hogy saját szemével lássa és megtapasztalja Jordánia szépségeit és a forrongó Közel-Kelet utolsók közötti nyugalmas és biztonságos szegletét; illetve télen is kellemes, mediterrán klímára vágyik, annak talán megéri kifizetni a kért árat.

Petra World Heritage Site (Jordánia)

A hét dombra épült Ammán Jordánia észak-nyugati részén fekszik és a világ egyik legrégebbi, folyamatosan lakott városa. Gazdag kulturális hagyományai szinte minden utcafordulóban megfigyelhetőek. A városban található Jordánia legnagyobb múzeuma, illetve az I. Abdullah király mecset is, amely a város egyetlen olyan temploma, ahol a nem muzulmán vallású látogatókat is beengedik.

Természeti kincseit tekintve Ammántól mindössze 40 kilométerre találjuk a Holt-tengert, 200 kilométerre délre pedig már ott vár ránk az ősi romváros, Petra is.

like-post-icon