Gigaprojekt a Garda-tónál – Lebegő bicikliút készül

A merész vállalkozásról egy nemrég közzétett drónvideóból értesültünk, melynek alapján a Garda-tó körül egy "lebegő" bicikliút épül. A munkálatok már javában folynak, és várhatóan 2021-re már körbekerekezhetjük a tavat.

A nagyszabású és egyedi projekt híre a Garda Post nevű helyi újságban jelent meg. A hír szerint a “lebegő” út teljes hossza eléri majd a 140 kilométert, az összköltség pedig a 102 millió eurót. Ami viszont mindenki számára jó hír, hogy az utat bármilyen szintű biciklista használni tudja majd, nem kell különösebb felkészültség hozzá. Bár helyenként lesznek alternatív és különleges a hegyi szakaszok azoknak akik még több kihívásra vágynak, a kényelmesebb bringások sem fognak megszakadni, sőt egyes részeket még hajóval is kikerülhetnek.

Egyedülálló dizájnja miatt az egész kerékpárút az az érzést kelti, mintha a biciklisek a tó fölött “lebegnének”. A tervezők remélik, hogy a projekt új megvilágításba helyezi Olaszország legnagyobb tavát. A képeken tökéletesen látszik, hogy az ötletgazdák mennyire nagy fába vágták a fejszéjüket, hisz a vasszerkezetű kerékpárút a meredek sziklák oldalához kapaszkodik, alatta rögtön a szakadék tátong. Az útvonal kevéssé látogatott falvakat is érint majd, ettől remélve, hogy ott is megugrik majd a turistaforgalom. Biciklikölcsönzésről, gyalogos forgalom lehetőségéről egyelőre még nincs hír.

Forrás: independent.co.uk

like-post-icon