Gourmet Fesztivál: Budapestre érkezik a világ tizedik legjobb étterme

A vidék legízesebb réteseitől a világ 10. legjobb étterméig idén is mindenből a legjobbat vonultatja fel Magyarország legnagyobb presztízsű gasztrofesztiválja. A pünkösdi hétvégén, 2018. május 17-20. között a Millenárison megrendezett OTP Bank Gourmet Fesztivál idei témái a gombóc, a kaviár és a pezsgő.

A gasztronómia szerelmeseinek ismét lesz egy kötelező programja Pünkösd hétvégéjén, hiszen az immár megújult Millenárison, 2018. május 17-én megnyitja kapuit az OTP Bank Gourmet Fesztivál, ahol felvonulnak az ország legjobb éttermei, cukrászdái és pincészetei. “A Gourmet Fesztivál célja, hogy továbbra is az első számú gasztrorendezvény legyen Magyarországon, ezért a hazai élvonal mellett már a nemzetközi csúcsgasztronómia legjobbjait is igyekszik bemutatni” – mondta Gerendai Károly, a Gourmet megálmodója.

A Gourmet minden évben megjelöl két témát, arra kérve a sztárséfeket, hogy a saját ételeik elkészítése mellett ezeket is dolgozzák fel a saját értelmezésükben. Az idei rendezvényen a gombóc és a kaviár a két téma, ami mellé ezúttal egy ital is társul, mégpedig a pezsgő.

A fesztivál arról is híres, hogy három nap alatt, anélkül, hogy órákat kelljen utaznunk, végigkóstolhatjuk az ország legjobb éttermeit. Idén is ott lesznek a főváros Michelin-csillagos éttermei, a vidék legjobbjai, mi több, ezúttal számos, eddig még a Gourmet-n nem látott étterem is bemutatkozik majd.

“Az idei év nemzetközi “headlinere” Heinz Reitbauer, a bécsi Steirereck tulajdonos-séfje” – meséli Nemes Richard, a Gourmet főszervezője.“A 2 Michelin–csillagos, 19/20 Gault Millau pontos étterem a világ 10. legjobbja, Reitbauer-t pedig tavaly az évtized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau. Jelenleg ő a legjobb osztrák séf, egy élő legenda.” – teszi hozzá a főszervező.

De a színpadon láthatjuk még Latin-Amerika legjobb női séfjét, Kamilla Seidler-t is, aki a Noma társtulajdonosa, illetve a Claus Meyer által alapított La Paz-i Gustu étterem executive séfje volt ezidáig, jelenleg pedig egy új étterem nyitásán dolgozik. Seidler-en kívül itt lesz még a fesztiválon Isztambul egyik legjobb étterme, a Neolokal executive séfje, Maksut Askar is. Ő a The Diners Club World’s 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje, aki éttermével régi alapanyagokat hoz vissza a török gasztro-köztudatba és újraértelmezi az anatóliai konyhát. Askar és Sidler is exkluzív vacsorát ad a rendezvény ideje alatt.

A fesztiválra érdemes családdal és gyerekekkel is kilátogatni; a szervezők a Kerek Perec gasztronómiai játszótéren és a Chefparade főzőiskolában ingyenes gyerekprogramokkal várják a fiatalabb gasztrokalandorokat.

További részletek a gourmetfesztival.hu oldalon.

Fotók forrása: Kálló Péter/OTP BANK Gourmet Fesztivál

like-post-icon