Ha Prágát már körbejártuk, irány Ceský Krumlov!

Ha utazunk, főleg ha nincs olyan sok időnk, mint szeretnénk, akkor az a legfontosabb, hogy jó szervezéssel a legtöbbet ki tudjuk hozni a célállomásodból. Ennek a legegyszerűbb módja, ha tervet készítünk, és tudjuk előre, melyek a fontos helyek számunka.

1799

Ez a város teljes egészében a turizmusból él, így nem csoda, hogy Prága után a legerőteljesebben megtámogatott cseh város. Rendkívüli a hangulata, az épületek rendezettsége is ámulatba ejtő. Az egész város olyan akár egy középkori kosztümös film díszlete. Ha városnézést tervezünk, nyugodtan szánjunk rá egy teljes, vagy inkább két napot, nem fogjuk megbánni, mert jó szórakozás bejárni a bájos, romantikus kis utcákat.

A Moldva mellett haladva, melyen megannyi csónak bukdácsol, megszemlélhetjük az öreg házikókat, macskaköves sikátorokat, zegzugos kis utcákat, és betérhetünk pár hívogató kiskocsmába, egy jó cseh sörre.

Persze a látogatásból nem maradhat ki a vár tartalmas programja sem, ahol a szervezők hatásosan megidézik a középkor hangulatát. Ha azonban főszezonban érkezünk számítsunk nagy tömegre; az egyébként békés, kellemes városban ilyenkor rengeteg a turista. Viszont jókat mindig lehet enni, akár szezon van, akár nincs – vendéglőből elég nagy a választék, a sörözőkről nem is beszélve. Szóbeszéddel terjed, hogy a Svejk nevű hely nagyon ajánlott.

like-post-icon
Azért utazom, hogy aztán kedvet csináljak hozzá másoknak is, ugyan ebből az okból kifolyólag járom a piacokat és főzök, valamint tanulom a borok nyelvét. Kedvenceim az ázsiai úti célok, de Magyarországon is találok felfedeznivalót.