Hosszú repülőútra indulsz? Ez a 6 tipp biztosítja, hogy jól aludj a repülőn is!

Egy rövid repülőúton nincs probléma az elalvással, mivel vagy rögtön elnyom az álom, vagy megiszol egy kávét, eszel egy kis sütit és már újra le is szálltatok. De mi van akkor, ha több mint 10 órát kell „szenvedni” a turista osztály székében?

Ilyenkor ajánlott megfogadni minden tippet amit csak kapsz, mert míg az első osztályon szinte saját kabinja van az utasoknak, addig a turistaosztályon, még a 16 órás repülőút során is akadnak hiányosságok. A napi programot felborító jet lag-et pedig csak egy repülés közbeni alvással lehet sikeresen elkerülni.

1

Öltözködés

Az alkalomhoz megfelelően öltözz. Kényelmes, laza ruhák, valamint több rétegű öltözködés ajánlott, mivel a kabinban változó a hőmérséklet. Míg az egyik pillanatban trópusi időjárás uralkodik, addig a másikban már meglehet fagyni.

2

Legjobb ülőhely

Ha teheted ablak melletti helyet válassz, mert így lehúzhatod a kis ablakot, és lesz is valami amire ráhajthatod a fejedet. Ha egy idegen vállán szenderedsz el, az sokszor nem a legszerencsésebb helyzet.

3

Relaxáció

Egy hosszú út során a legtöbb légitársaság már olyan gyógynövénykészítményeket is kínál a tisztálkodási csomagjában, vagy a toalett polcain, melyek elősegítik az álmosságot és sokkal kielégítőbb alvást biztosítanak mint az alkohol. Ne legyünk restek használni az illóolajokat, vagy testápolókat, amit felkínálnak.

4

Zene vagy zaj

Légitársaságonként eltérő a fedélzeti szórakoztató műsorok változatossága, de ha biztosra szeretnél menni, akkor célszerű egy MP3 lejátszót, vagy bármilyen hasonló alkalmatosságot magaddal vinned, természetesen fül- és/vagy fejhallgatóval. Így biztosítva van az, hogy olyat hallgass amit szeretsz és kizárhasd a nem kívánt zajokat. Vagy ha teljes csöndre vágysz, akkor invesztálj zajszűrő fülhallgatókba.

5

Étel & Ital

Igyál sok vizet, ami hidratál és egyél rendesen, így az éhség nem fog ébren tartani.

6

Párna

Egy jó utazó párna felbecsülhetetlen érték, ezért ha még nincs, érdemes venned egy jó minőségűt ami időtálló is egyben. Vannak tipikus fánk párnák amik jók, de ahogy az izmaid ellazulnak, a fejed előre és oldalra is billenhet, így sokszor fogsz felkelni. Így hát ne tartson vissza az sem, ha fura alakú a megvenni kívánt párna. Nézd meg, próbáld ki, lehet, hogy a legjobb vásár lesz és úgy alszol majd a gépen mint a bunda.

like-post-icon