Irány Paloznak, ahol jazz, bor és persze a nyári Balaton várnak!

Paloznak a Balaton északi-partján, a Bakony déli lábánál található és 2018-ban immár 7. alkalommal ad otthont a Paloznaki Jazzpiknik néven ismerté vált három napos bulinak, aminek minden perce az igényes jazz és a jó borok körül forog. 2018. augusztus 2-3 és 4. között irány Paloznak!

A hangulatos, Hild-díjjal kitüntetett község nyugatról Csopakkal határos, kelet felől pedig Lovassal találkozik. A legközelebbi nagyobb város Balatonfüred. Nyáron amellett, hogy remek strandolási lehetőségekkel várja a látogatókat, szabadtéri koncertekkel, kiállításokkal és templomi hangversenyekkel is kedveskedik. Ennek a felhozatalnak az egyik legfontosabb állomása az augusztus elején rendezett Paloznaki Jazzpiknik, ami a környék egyik legnagyobb zenei megmozdulása.

A Paloznaki Jazzpikniken a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a „nagykoncert” élményig minden megvan, de nem kell érte az egymást taposós, nyüzsgő fesztiválokra elutazni, sőt Balatonfüredről csupán 12 perc és máris a buli közepében vagyunk.

2018-ban egy karnyújtásnyira a vízparttól együtt hullámozhatunk Jamie Cullum magával ragadó zongorajátékára, az energikus Electro Delux bandával elkalandozhatunk egy olyan zenei világba, ahol együtt lüktet a funky, a swing és a hiphop, vagy táncolhatunk egyet a Kraak & Smaak electro-funk slágereire, vagy a Grammy-díjas SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler csapatának ikonikus számaira. És akkor még nem is mondtuk, hogy a Jazzpikniken ott lesz a Geszti+Jazz+Az+Lányok is, egy egyedi és különleges produkcióval.

A Jazzpiknik 7. évét a nulladik napon, csütörtökön a kétszeres Golden Globe-díjas Jamie Cullum nyitja nagykoncertjével az augusztusi csillagos ég alatt. A pénteket a Grammy-díjas SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler és a báránybőrbe bújt funkos groove-os farkasfalka, az Electro Deluxe erősíti.

Melczer Zsolt (Fotó)

A brit SOUL II SOUL-nak olyan legendás számokat köszönhetünk, mint a “Keep On Moving” vagy a “Back To Life” – mindkettő erősen dallamtapadás-gyanús – frontemberüket, Jazzie B-t még az angol királynő is kitüntette zenei munkásságáért. Az Electro Deluxe formációnak igazán az élő fellépésekben van az ereje. Zenéjük fokozatosan vált a könnyed electro hangzásból tömény jazz és a funk piszkos keverékévé: dögös ritmusok, listavezető slágerek, vintage hangszerelés.

A Jazzpiknik szombati napjának sztárjai a Kraak & Smaak Live Band és a Geszti+Jazz+Az+Lányok produkció. A Geszti+Jazz+Az+Lányok minden, ami Gesztiben jó, egy új, ütős, szórakoztató produkcióba sűrítve. A Rapülők, a Jazz+Az, a Gringó Sztár és a LÉTVÁGY legnépszerűbb dalai egyedi felállással, fúvósokkal szólalnak meg. Geszti Péter mellett ott lesznek a színpadon a „lányok” is: Váczi Eszter, Behumi Dóri és Kozma Orsi. Mindegyik tökéletes hozzávaló egy csillagos augusztusi estéhez.

De mindezen remek zenei „fogyasztanivalók” mellett ott lesz az az utánozhatatlan vidéki hangulat is, ami annyira szerethetővé teszi a balatonfüredi és csopaki vidéket. És persze várnak majd minket a legjobb borok, a holdfényben csillogó Balaton, a szőlősorok, a kis utcácskák és a fehérre meszelt, Balaton-felvidéki házak.

A Jazzpiknik házigazdája továbbra is a Homola Pincészet és a Sáfránkert Vendéglő, akik a további piknik hozzávalókat biztosítják! A hangulatot dugig megrakott piknikkosarak, behűtött borok és plédek teszik teljessé. A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, emellett kaphatók lesznek a környékbeli pincészetek válogatott borai is. A gasztronómiai kínálat összeállításában a Food Truck Catering nyújt segítséget. Jön a Pola Pola, a Céltorony BBQ, az á table!, a Macesz Bisztró és a Cupákos közös standja, a Lilipop Cukrászda, a Waffel Land, a Paneer, a Meat & Sauce, a Kanálgép, a környékről pedig itt lesz többek között a Tekeresvölgyi Sajtműhely és az Arácsi Cukrászda.

További információk, programok és jegyvásárlás a jazzpiknik.hu oldalon.

KÖZLEKEDÉS ÉS MEGKÖZELÍTÉS

Mivel Paloznak egy kis falu, így szállásokat a környékbeli településeken érdemes nézni. A szervezők a programok előtt és után piknikbuszokat indítanak Balatonfüred és Alsóörs-Balatonalmádi- Balatonkenese irányába, de Veszprémbe is könnyen el lehet jutni taxival.

like-post-icon