Jártatok már a szolnoki RepTárban? Ha még nem, akkor a hétvégén egy piknikkel is összeköthetitek a látogatást

Drón reptetést, kutyás bemutatót, 4D-s mozifilmet és lézerharcot láthatunk, valamint kipróbálhatjuk egy Mig-29-es repülőgép szimulátorát is, ha ellátogatunk szombaton a szolnoki RepTár Piknikre.

A RepTár Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum Közép-Kelet-Európa legnagyobb repüléstörténeti kiállítása. Aki ide ellátogat, az a 170 éves műemléki környezetben, 60 000 négyzetméter kiállítótéren, a legkorszerűbb interaktív eszközök segítségével ismerkedhet meg a repülés történetével. Találunk itt 4D mozit, szimulátorokat és military kalandpályát, a legkisebbek pedig a tematikus játszótéren élhetik át a repülés örömét. Az Indóház földszintjén étterem és kávézó fogadja az elpilledt látogatókat, az Ajándékbolt pedig RepTár-as szuvenírekkel várja a vendégeket.

Forrás:    pixabay.com

A RepTár Piknik ideje alatt azonban még ezeknél is többet nyújt a repülőmúzeum – a 4D mozi, a MiG-29 szimulátor, valamint a Jak-52 és a MiG-21 pilótapont mellett kipróbálható lesz például egy Mi-24, Mi-8P és egy MiG-21-es pilótafülke is – írták a RepTár Szolnok közleményében.

Lesz ezeken kívül kutyás bemutató, drónreptetés, RC tank-bemutató, sőt a bátrabb látogatók akár több tíz méter magasba is emelkedhetnek a darumadárral. Sokak kedvenc számítógépes játéka, az Angry Birds a háromdimenziós valóságban is megelevenedik a nap folyamán. A PlayIT képviselőivel közösen szervezett játékzóna ugyancsak különleges élményt nyújt majd a látogatóknak.

Forrás:  www.reptar.hu

A Katonai Emlékpark Pákozd munkatársainak jóvoltából Raptor lézerharcban, kézigránát dobó gyakorlaton, alaki kiképzésen és egy huszárságtörténeti vetélkedőn is részt vehetnek kicsik és nagyok egyaránt.

A Vagon színpadon a Három bajusz gazdát keres címmel egyedi interaktív műsor, illetve a Puszirablók című könyv alapján játékos, dramatizált előadás színesíti a programot. Dolák-Saly Róbert Családi gumiszoba című műsorával lép majd fel.

Forrás: MTI.hu

like-post-icon