Jártatok már Brüsszelben? Ha még nem akkor most jött el az ideje, vasárnapig még látható a főtér virágszőnyege!

Ismét virágba borult Brüsszel főtere, ahol vasárnapig látható a mexikói Ana Rosa Aguilar grafikusművész tervei alapján készült alkotás. A műhöz hagyományosan begóniát használnak a virágkötők.

A csodálatos virágalkotás ismét a világörökség részét képező brüsszeli főtéren, a Grand Place-on kapott helyet. A mexikói művésznő által megálmodott 1800 négyzetméteres, mintegy 75 méter hosszú és 24 méter széles virágszőnyege idén főként a közép-amerikai ország szimbólumvilágából táplálkozik.

A látványos ünnepséget huszonegyedik alkalommal rendezték meg, és bár a legjobban a gótikus stílusú, gazdagon díszített Városháza emeleti erkélyéről élvezhető legjobban a látvány – ide egyébként belépő ellenében fel lehet menni – azért az utcaszintről és a környező ablakokból is jó a rálátás a virágokra – írta az MTI.

A központi virágszőnyeg mellett a belváros kisebb terein további nyolc, összesen mintegy 500 ezer virágból álló nagyméretű összeállítást találunk. A virágszőnyegek motívumait inspiráló szőtteseket és kerámiatárgyakat pedig a városháza kiállítótermében nézhetjük meg, szintén vasárnapig.

A Grand Place-t a világ egyik legszebb terének tartják. A virágszőnyeg fesztivált 1971-ben rendezték meg itt először és 1986 óta minden második évben „kiterítik” ide a formába rendezett több ezer begóniát, melyből évente mintegy 60 millió szálat nevelnek az országban.

like-post-icon