Jobbnál-jobb programokkal vár az 50 éves Siófok

Ezen a nyáron a megszokottnál is nagyobb lesz a pezsgés Siófokon: idén ünnepli várossá avatásának 50. évfordulóját, melyet egész éves rendezvénysorozattal tesz felejthetetlenné.

A Húsvéti Nyuladalom és a Pünkösdi Szezonnyitó után a következő nagy esemény az Ákos50 koncert lesz a Nagystrandon (PLÁZS), június 30-án, majd augusztus 16-20. között Tóth Vera, a 100 Tagú Cigányzenekar, és Gerendás Péter érkezik a Bor és Kenyér Ünnepére.

A programkavalkád nyárzáró fesztiválja a Bor- és Fröccsfesztivál lesz (aug.31-szept.2.) a Nagystrandon (PLÁZS), ahol Demjén Ferenc, a Budapest Bár és Weisz Viktor lép színpadra. A PLÁZS a naplemente után is tárt kapukkal várja az éjszakába indulókat.

A szezont a magyar könnyűzenei élet legjobbjaival nyitja meg: június 16-án a nyitóbulin fellép az Ocho Macho, a Punnany Massif, és az NB. Idén sem maradhat el a Total Dance Balatoni Retro Láz, a WeLove Balaton Festival és visszatér a nagysikerű OneDay Electronic Fest is. A nyár tele lesz olyan külföldi sztárvendégekkel, mint Sean Kingston, vagy a világhírű DJ, Luciano. A hazai előadókból sem lesz hiány: Majka & Curtis, Horváth Tamás, a Piramis évek, és a Neoton Família érkezik Siófokra.

Az éjszakai élet mellett a kultúra is főszerepet kap a nyári hónapokban. A Színpart szabadtéri színpadán minden pénteken koncertek, szombatonként pedig színházi előadások törik meg Jókai park csendjét, ahol vasárnap délután az ingyenes komolyzenei előadássorozat, a Zene a Zöldben kap helyet. A Fő téren keddenként ingyenes Nyári Gyermekszínházat, szerdánként Belvárosi Néptánc Esteket, csütörtökön Belvárosi Zenei Esteket rendeznek a kimozdulni vágyóknak.

Vesd bele magad a jubileumi programokba, hiszen itt kezdődik a Balaton!

like-post-icon
Azért utazom, hogy aztán kedvet csináljak hozzá másoknak is, ugyan ebből az okból kifolyólag járom a piacokat és főzök, valamint tanulom a borok nyelvét. Kedvenceim az ázsiai úti célok, de Magyarországon is találok felfedeznivalót.