Kambodzsa sokkal több, mint csak Angkor – Fedezzük fel!

Egyre több magyar turista választja kiegészítő úti célnak egy thaiföldi vagy vietnami utazáshoz Kambodzsát. Noha még mindig Angkor a sláger, fontos hangsúlyozni, hogy Kambodzsa nem csak Angkor - hívta fel a figyelmet a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Hivatalának magyarországi és kelet-európai képviselője.

(Siem Reap; Kambodzsa)

Az a Kambodzsa, ahogy ma ismerjük a nagy Khmer Birodalom utóda. A királyság a középkorban bírt nagy hatalommal, a 9. és a 15. század között. A történelem során ő uralkodott a mai Laosz, Thaiföld és Vietnam területeinek nagy része fölött. Eme királyság maradványai találhatóak Angkorban, mely a birodalom fénykorában a khmerek fővárosa volt.

Phimeanakas (Siem Reap; Kambodzsa)
Wonder of Angkor (Siem Reap; Kambodzsa)
(Siem Reap; Kambodzsa)

De a nagy idegenforgalmi beruházásoknak köszönhetően, ma már nem csak emiatt az ősi főváros miatt érdemes Kambodzsába menni. A 420 kilométer hosszú dél-kambodzsai tengerparti szakasz – főleg Sihanoukville és Kep városa – is egyre népszerűbb az utazok körében, a magyar turistákat is beleértve. Ezt mutatja az a tény is, hogy 2017-ben Kambodzsa saját pavilonnal vett részt az UTAZÁS kiállításon; kulturális díszvendégként, első alkalommal.

(Phnom Penh; Kambodzsa)
(Phnom Penh; Kambodzsa)
(Siem Reap; Kambodzsa)

Ami azonban a legfontosabb, hogy ahogy Angkor sem csak egy szentély, úgy Kambodzsa is jóval több, mint szent helyek gyűjtő helye. Városai meglepően kifinomultak. Ott van például Phnom Penh, a mai főváros, melynek káosza egyszerre csalogató és misztikus. Az újjáépített városnak csodás folyóparti vidéke és világszínvonalú éttermei vannak, valamint éppen kulturális reneszánszát éli. Második legfontosabb városa, Siem Reap pedig remek kávézókkal és nyüzsgő éjszakai élettel büszkélkedhet; és népszerűségben ma már vetekedig Angkor szentélyeivel is.

like-post-icon