Két nap alatt a Föld körül a Ráday Korzón – Kóstoljuk meg a világot itthon is!

A ferencvárosi közösségi fesztiválon, szeptember 28-29-én, pénteken és szombaton; Tibettől Ukrajnáig, a momotól a borscsig és még azontúl a kovászon, a kávén és a süteményeken keresztül a Ráday Korzó számos büféje, étterme, kávézója, péksége, hentese és igen, gyros-osa is megmutatja magát, pontosabban specialitásait. Akad, ahol különleges kóstolókkal, máshol gyorstalpaló továbbképzéssel, valahol kedvezménnyel, vagy speciális menüvel várják a Korzózókat. És nemcsak a Ráday-n, hanem a környező utcákban, a Lónyay-ban, a Tompában, a Török Pálban is bukkanhatunk meglepetésekre.

Hogy el ne vesszük a sok kóstolás és program között, a szervezők összefoglalták hol, mit, merre lehet megízlelni a két nap során. Íme a kalauz:

Húst a húsboltból: Rábai Róbert Bakáts téri hentesüzletét elfoglalja a Hentesnél Evők Baráti Köre. A Húskóstolás a Hentesnél programot pedig Dr. Pap András László egyetemi tanár, a Kőröshegyi Böllérfesztivál meghívott zsűritagja nyitja meg. A program ingyenes, de ajánlott a pontos érkezés, mert az üzlet befogadóképessége és a kolbászok száma korlátozott.

Szeptember 28-án, pénteken és 29-én szombaton, már reggel fél 8-tól nyit a Nándori Cukrászda, amely 60 éve édesíti meg a környékbeliek mindennapjait. Friss büszkeségük, az év cukormentes tortája, ugyanis az ő Három kívánság tortaszelük nyerte el a címet idén. Minden ferencvárosi lakosnak kedvezményes a választás ezen a két napon.

Mindkét napon 8 órától kávékülönlegességek kóstolója a Tényleg Espresso Bárban. A hely az újhullámos eszpresszók, a filter- és tejes kávéitalok lelőhelye.
A délelőttöt további részét, két kulturális program között, pedig tölthetjük a legjobb ebédlelőhely felkutatásával.
A választék: 9-től nyit a Norbulingka tibeti étkezde, ahol hagyományos tibeti ételeket kóstolhatunk: például momót, azaz töltött tésztapárnácskát vagy a tibetiek kenyerét, a timót, és mindent, aminek köze van a jakhoz.

10 óra után a terep az igazi arab teáé és a kuppáé, ami egy zöldséges, darált húsos, bulguros iraki egytálétel és a Bagdad Gyros napi kínálatát gazdagítja szeptember 28-án és 29-én.
11 órakor nyit az Ukrán Udvar Marynával és ukrán mesterszakácsokkal, ahol kedvezményesen kínálják mindkét napon a borscs levest, a szolyankát, a varenikit, és a kijevi fasírtot.

És el is jött a jól megérdemelt desszert ideje! Ha úgy érezzük van még hely, nézzünk be a fagylaltkülönlegességeiről is híres MAMO Gelatóba, ahol a Ráday korzó idejére egy hagyományos szicíliai desszerttel, a canolóval készülnek.

Délután pedig biztosan jól fog esni egy pohár szűretlen sör. 15 órától a Kaltenberg Sörház kóstolóval egybekötött vezetett gyárlátogatást szervez.

Szeptember 29-én szombaton 11 órától mentes finomságokat kínál a Manióka Gluténmentes Pékség: kóstoló és dietetikus szaktanácsadás, beszélgetés az ételallergiáról.
Az Anjuna Ice Pops különleges programot szervez szeptember 29-én 12, 13:30, 15 és 16:30-as kezdéssel: saját smoothie tál készítés és ételfotózás mobillal. A jégkrémes csapat olyan különleges alapanyagokkal dolgozik mint, a goji bogyó, kókuszchips, feketeszezám, vagy a mangó-maracuja coulis.

A Butter Brothers pékségben a szombati napon végigmehetünk a kenyérkészítés szinte összes fázisán a saját kezünkkel: 13.00 – kovász készítés, 14.00 – kenyérdagasztás, 16.00 – kenyérformázás és -sütés, 17.00 – nagy kenyérkóstolás, kisült kenyerek kiosztása.
És amikor már jóllaktunk, jöhet egy kis elgondolkodós borozás, hiszen Dúzsi Tamás versekkel és remek kortyokkal várja a korzózókat.

like-post-icon