Különleges természeti szépségek és spanyol tengerparti hangulat – Irány Lanzarote

Kevés olyan különleges hely van Európában, mint a spanyol Lanzarote. A vulkáni eredetű sziget a Kanári-szigetek negyedik legnagyobb szigete és természeti szépségein kívül remek üdülési ajánlatokkal, merülési és szörfözési helyszínekkel is várja a nyaralni vágyókat.

Timanfaya National Park (Lanzarote; Spanyolország)

A Kanári-szigetek Spanyolország legdélebbi autonóm közössége. Az Atlanti-óceánban csücsülő szigetcsoport hét nagyobb és több kisebb szigetből épül fel és Marokkó partjaitól 125–200 kilométerre fekszik. Lanzarote ez a vulkanikus sziget a Fuerteventura szigetétől északra található és rendkívül izgalmas és egzotikus turista célpont. Mivel lakossága 142 ezer fő, ezért Tenerife és Gran Canaria után a 3. legnépesebb földdarab.

(Lanzarote; Kanári-szigetek)
(Lanzarote; Kanári-szigetek)

Lazarotén több vulkánkitörés is volt a 17-19. században, így a miattuk létrejött természeti képződmények egy varázslatos világot hoztak létre; sok utazó a törökországi Kappadókia Hold szerű tájaihoz hasonlítja. Érdekessége, hogy kőképződményei mentén alig látni fákat, viszont fehérhomokos tengerpartjai rengeteg nyaralót vonzanak. Teneriféhez és Gran Canáriához képest kevésbé zsúfolt, valamivel exkluzívabb, így némileg drágább szállásokat kínáló sziget.

Jameos del Agua (Lanzarote; Spanyolország)
Museo Lagomar (Lanzarote; Spanyolország)

Lanzarote egész évben kellemesen meleg, szubtrópusi-sivatagi éghajlattal rendelkezik és kevésbé zsúfolt, mint a már említett Tenerife, viszont emiatt egy kicsit drágább is – exkluzívabb szolgáltatásai is igénybe vehetőek. A többi Kanári-szigethez hasonlóan, télen is alkalmas a nyaralásra. A kutatók szerint Lanzarote az első meghódított sziget a Kanári-szigetek tagjai közül, az írásos emlékek szerint már Kr. e. 1100-ban is éltek itt emberek.

like-post-icon