Láttál már óriásokat? Még mi sem, de a lábnyomaik ott vannak Észak-Írországban!

A Giants Causeway olyan emberfelettien gyönyörű, hogy mikor először meglátja az utazó, azonnal megérti, miért hitték azt az ősök, hogy ez a sziklaképződmény nem lehet természetes.

A teljesen szabályos, szorosan egymás mellé pakolt kőoszlopok évmilliók óta ellenállnak az Atlanti-óceán vad és örökkön tomboló hullámainak. A vulkáni tevékenység eredményeként létrejött partszakaszt, vagyis a Giants Causeway-t, Antrim megyében, Bushmills városától 3 kilométerre találjuk.

A körülbelül 40 000 bazaltoszlopból álló terület, 1986 óta az UNESCO Világörökség része. Az egymáshoz szorosan illeszkedő oszlopok többsége 6 szögletű. A legmagasabbak körülbelül 12 méteresek, de a megszilárdult láva vastagsága helyenként a 28 métert is eléri.

A legenda szerint egy ír óriás építette magának az utat tengerparti otthonától, az atlanti vizeken át, ellensége a skót óriás erődjéig. Mikor az Óriások útját 1986-ban a világörökség részévé választották, akkor a helyszínen megnyílt a Giants Causeway Látogatóköz pont is, mely mind a mai napig segíti az utazókat, hogy a legjobbat hozzák ki a kirándulásukból.

like-post-icon