Madrid elrejtett kincsei amiket érdemes felkeresned

Kétségkívül van valami vonzó Spanyolország fővárosában, bár a legtöbb utazót Barcelona jobban vonzza. Madrid tartogat pár érdemleges helyet, csak győzzük megkeresni őket.

Calle de Alcalá (Madrid; Spanyolország)

El Rastro bolha piac

Minden vasárnap, Madrid egyik városrésze bolhapiaccá változik, masszív tömegekkel és árukészlettel. Rendkívül zsúfolt és nyüzsgő, ami azért vicces, mert a város többi része kifejezetten csendes vasárnaponként. A piac minden utcája, szekciója más más téma szerint van felosztva. Az egyik utcán csak festményeket és fotókat találunk, míg a másik a régiségekre specializálódott, a harmadikon pedig csak öreg, használt cipők jönnek szembe. Az áruk és vevőik is megérnek egy-egy pillantást. A piac reggel 9-től délután 3 tart nyitva minden vasárnap.

Gran Via

A legpárizsiasabb utca Madridban a Gran Via sétálóutca, melyet számtalan butik és étterem szegélyez, de ennél jóval szebbek az utca grandiózus épületei, melyek egymással vetekedve épültek meg a Gran Via mentén. Az impozáns posta hivatal és a Metropolis épület csodás kupolája csak a kezdet, mire az utca végére érünk elgémberedik a nyakunk. Itt tényleg érdemes felfelé tekinteni.

Gran Vía (Madrid; Spanyolország)

El Retiro Park

Ez a hatalmas park a város középpontjában tökéletes búvóhely az őrült városi forgatag elől. Ide bármelyik évszakban jó egy kicsit bemenekülni. Február környékén, mikor még csípős hideg van, akkor is szívesen üldögélnek az emberek a padokon, és figyelik ahogy a világ elhúz mellettük. Melegebb időben igen kedvelt a csónakázás a park tavacskáján, illetve a csodás rózsakert és a sok titkos sétaösvény.

Buen Retiro Park (Madrid; Spanyolország)
like-post-icon