Megnyílt a világ legmagasabb szállodája, a legek városában Dubaiban!

A rekordokat megdöntő Gevora Hotel egy méterrel magasabb az eddigi rekordtartó Marquis Hotelnél, mely szintén az öböl-menti városállamban található. A pazar szálloda arany fényben csillogó csigalépcsőkkel és kiemelkedő éttermekkel csalogatja az utazókat.

A 356 méter magas hotel 2018. február közepe óta fogadja a vendégeket Dubai kereskedelmi negyedében, a Zajed sejk sugárúton. A Gevora Hotel 75 emeletén 528 szobát találunk – a delux szobáktól a két szobás lakosztályokig. Az elmondások szerint, a legkisebb szoba 46 négyzetméteres, akkora mint egy egyszobás lakás Budán. Az aranyborítású főbejáraton belépve pedig nem londinerek, hanem képzett komornyikok várják a vendégek kívánságait.

A hotelben öt különböző stílusú étterem és persze szobaszerviz kényezteti a vendégek ízlelőbimbóit. A gyönyörű, arany és kék fényben úszó wellness és spa részlegben található két – hölgyek és urak számára külön-külön – konditerem, szauna és gőzkabinok. A 12. emeleten kapott helyet a Health Club, illetve az emelet fölött terül el a tetőterasz úszómedencéje és a hozzá tartozó kávé- és koktél bár.

A Gerova Hotel négy csillaggal nyitott, de nagyon reméli, hogy exkluzív szolgáltatásaival így is eléri majd a top dubai hotelek szintjét. Jairaj Gorsia, a hotel vezérigazgatója szerint, a Gerova megnyitása egy olyan projekt, amit mindenki a szívén visel, és ezt a szenvedélyt most szeretnék a világnak is megmutatni. Egyéni stílust teremtettek és négy csillaggal is szeretnék elérni azt, hogy a vendégeknek kivétel nélkül felejthetetlen legyen az itt eltöltött idő.

Dubaj büszkélkedhet egyébként a világ legmagasabb épületével, a 828 méteres Burj-Khalifa-val, ám már hozzáláttak egy még magasabb épület építéséhez, amelynek pontos méreteit még nem fedték fel. A városállam a turisták legkedveltebb célpontja az Arab-öbölben, tavaly 15,8 millió látogató kereste fel, 6,2 százalékkal több mint 2016-ban.

Forrás: MTI.hu / gevorahotels.com
Képek forrása: gevorahotels.com
like-post-icon