Megnyílt alattad a padló? A kínai üvegpadlós hegyi ösvényeken ez már több mint poén!

Kínában úgy nőnek ki a sziklákból az üvegpadlós kilátók, mint a gombák. Amíg ezt a cikket írom, biztos, hogy már meg is volt a hivatalos átadója az egyik legújabb üveghídnak valamelyik kínai szakadék felett.

De mivel egyre telítettebb a piac, és végül már csak a tériszonyos emberek azok, akik még nem tették rá a lábukat egyetlen ilyen semmibe vesző gyalogoshídra sem, ezért mindig ki kell találni valami új trükköt.

Tianzi hegység – Kína

Ez a gondolat suhanhatott át a Taihang-hegység egyik sziklafalára épített üvegút készítőinek az agyán is, ugyanis olyan rémisztő poént generáltak, ami ismét az egyik legnagyobb turistalátványossággá varázsolta a hidat. Az üvegút végén ugyanis van pár olyan megbütykölt üvegtábla, ami látszólag összetörik, mikor a turisták rálépnek. Az effekt annyira élethűre sikerült, hogy csoda, hogy még senki sem kapott szívrohamot a rémülettől.

Tianmen hegység – Kína     (Fulltimegipsy / Shutterstock)

Bár rémisztő volt az ötlet, de bevált. Egy rémülettől összeeső túravezetőről ugyanis videó készült, ami aztán elterjedt a kínai közösségi oldalakon. Bár az üvegút üzemeltetői később elnézést kértek azoktól, akiket megrémített a kamu üvegtörés, elmondták, hogy nem cserélik le „törékeny” lapokat, mert remélik, hogy még sokan ellátogatnak majd hozzájuk, hogy átéljék a nem mindennapi élményt.

like-post-icon