Mi a lehető legjobb módja annak, hogy filmforgatási helyszíneket fotózzunk? Vigyük magunkkal a filmeket

Álmodoztál már arról, hogy ellátogatsz a kedvenc filmjeid vagy sorozataid forgatási helyszíneire? A filmturismus.de oldal szerkesztője, bloggere és fotósa pontosan ezt csinálja, és egyedi, ötletes fotói már meghódították az internetet. Nézzük meg miket is alkot!

A fotográfus és önjelölt „set jetter” (forgatásihelyszín-utazó), Andrea David munkáira a CNN Travel egyik cikkén keresztül figyeltünk fel, aztán teljesen beleszerettünk a Facebook oldalán sorjázó remek fotókba és a blogján olvasható útleírásokba. Andrea munkájának a lényege, hogy keresi és kutatja a világ legemlékezetesebb filmjeinek, sorozatainak, album borítóinak helyszíneit, aztán csavar egyet a filmhelyszínfotózás bevált gyakorlatán – írta a theculturetrip.com oldal.

A művészi folyamat abból áll, hogy Andrea kinyomtatja az adott film adott jeleneteit (15×18-as fotó méretben) és elviszi magával oda, ahol a jelenetet forgatták. Amint megtalálja a pontos helyszínt fogja a fotót és szinte milliméter pontossággal belehelyezi a környezetbe. A csavar viszont az, hogy nem próbálja meg eltüntetni a kezét a képről. Az ugyanúgy része a kompozíciónak mint a tornyok, hidak és támfalak részei.

Andrea a CNN Travel-nek elmondta, hogy munkájának lényege, hogy összemossa a valóságot és a fantáziát egy képen belül, a lehető legpontosabb háttérrel. Fotós projektje akkor kezdődött, mikor Kambodzsában eszébe jutott, hogy ő pont ott áll, ahol Angelina Jolie a Lara Croft: Tomb Raider (2001) című film forgatásán. Ma több mint 90 000 követője van Instagramon, és már mi is közöttük vagyunk. Minket az Isle of Skye-on készült Hegylakós képpel vett le a lábunkról.

www.filmtourismus.de/

Képek forrása: FACEBOOK/FILMTURISMUS.DE
A kezdőkép készítője és szerkesztője: Synke unterwegs

like-post-icon