Nyári kalandozás Natal-ban, ahol a kalandot keresők és a családok is megtalálják a számításaikat

Natal városa tiszta, világos és kifejezetten hívogató. Akár kalandot kereső turisták, akár gyerekekkel utazók vagyunk, itt biztos megtaláljuk a legjobb strandokat, éttermeket és persze vízi sportokat.

A gigászi turistaparadicsom egy 800 000-es várost rejt, ahol évente több mint 300 napon keresztül süt a nap, az átlaghőmérséklet pedig egész évben 27 fok feletti. A brazil kormány kiemelt fontosságú turisztikai területként kezeli Natalt, ezért a városban folyamatosan épülnek a szállodák, a bevásárlóközpontok, és kimondottan jó a közbiztonság. A parton a legrégebbi látnivaló a portugál erőd, amelyből szemügyre vehetjük a part mentén a semmiből kinövő felhőkarcolókat, bennük drága luxuslakásokkal. A nagy hullámokon mindenütt hullámlovasok, kite-szörfösök, a víz kellemesen langyos. A Ponta Negra a legnépszerűbb és leghangulatosabb strand, itt egymást érik a kiskocsmák, az éttermek, az ajándéküzletek, ahol a flip-flop papucsválaszték világszínvonalú.

Lent a parton több helyütt kiülhetünk a homokra kirakott székekre, és egy hideg sörrel vagy caipirinhával a kezünkben élvezhetjük a tenger látványát. Fel sem kell állnunk úgy vásárolhatunk, minden árút helybe hoznak: napszemüveget, pólót, kendőket, bizsukat, cd-ket vagy akár festményeket is vehetünk a part menti páholyból.

S ha meguntuk a megunhatatlan ücsörgést, vár a legnépszerűbb helyi program: buggy kirándulás a környék dűnéire. A szálloda elől indulnak a színes kis autók, melyekben egyszerre három ember fér el. A homokdűnék egyszer csak ott lesznek valahol a kanyar után. Egy szempillantás alatt a lakott területből sivatag lesz. Néhány perc száguldás és máris egy kis lagúna következik, ahol apró tutajokra teszik a buggy-kat, egy révész pedig átevez velünk a túloldalra. Újabb homokbucák, majd megálló egy édes vizű lagúna partján, ahol apró strand vár, remek zenével és bárral. A strand melletti toronyból lecsúszhatunk a vízbe egy drótkötélpályán. A vízbe pottyanás és az élmény garantált!

like-post-icon