Öt méterrel a tenger alatt – Egy új és feledhetetlen szállodaélmény a Maldív-szigeteken

A víz fölött lebegő bungalók ideje lejárt, a Conrad Maldives Rangali Island ugyanis nemrég bejelentette, hogy olyan víz alatti szállodát épít ahonnan egész nap élőben gyönyörködhetünk a tengeri életben.

Az Indiai-óceán felszíne alatt épített rezidenciát az a Conrad Hotels & Resorts álmodta meg, aminek lélegzetelállító szállodái megtalálhatóak Balin, Bora Bora szigetén, Fort Lauderdale-ben vagy épp Cartagena városában, Kolumbiában. A hatalmas luxuslakosztály építése várhatóan 2018 novemberében fejeződik be; ha minden a tulajdonosok elképzelése szerint alakul, akkor egy éjszaka 50 ezer dollárba, azaz nagyjából 12,5 millió forintba kerül majd.

A páratlan, kétszintes villát már el is keresztelték. A helyi dhivehi nyelven korallt jelentő Muraka lett a neve. Első emelete a tengerszint felett, alsó szintje a tengerszint alatt található majd. Utóbbiban kap helyet a nappali, a fürdő- és a hálószoba, így ténylegesen az óceán alatt aludhatnak a vendégek.

Az emeletre egy spirál alakú lépcsőn juthatunk majd fel, ahol további két hálószoba, illetve egy másik nappali, egy konyha, egy bár, egy konditerem és egy étkező található. A rezidencia összesen 9 főnek nyújt minden igényt kielégítő szállást és szolgáltatásokat.
Bár Dubaiban már létezik egy víz alá épített szálloda, melynek ablakai egy akváriumra néznek, de a Muraka kivitelezői szerint ez a villa lesz a világ első tenger alatt felhúzott hotelje.

like-post-icon