Phuket, Thaiföld gyöngyszeme

Thaiföld a Távol-Kelet egyik legszínesebb országa. Az egzotikus természeti környezet a vizek, a napfény szerelmeseinek kínál feledhetetlen élményt, a buddhista kolostorok, a pazar díszítésű templomok az ősi kultúra felfedezésére invitálnak.

Thaiföld legnagyobb szigete a közel 550 négyzetkilométer kiterjedésű Phuket, mely a közelében elhelyezkedő számtalan kis szigettel együtt az idegenforgalom egyik legkedveltebb célpontja. A kristálytiszta tenger, a hegyek, a mindig zöldellő esőerdők olyan kombinációi a természetnek, amelyek révén méltán érdemelte ki a térség a dél gyöngyszeme elnevezést.

(Phang Nga-öböl; Thaiföld)
Chalong, Mueang (Phuket; Thaiföld)

Egyik legszebb strandján, a Karon beach-en található egy emlékmű, melyet a tsunami áldozatainak emlékére emeltek. A szobor egy óriás királykobrát ábrázol, amely a legenda szerint Buddha fölé emelkedett, így védve meg őt az esőtől.

Koh Keaw (Phuket; Thaiföld)

Az ilyenfajta, többletjelentéssel bíró köztéri szobrok, emlékművek nem ritkák errefelé, hiszen Thaiföld lakossága 95%-ban buddhista, a théraváda buddhizmus követői. A théraváda buddhizmus felemelkedése előtt a mahajána buddhizmus is jelen volt Thaiföldön. Ennek nyoma a mai napig fellelhető, leginkább a könyörületességet képviselő Lokésvara alakjának ábrázolásában. A művészetben férfiként és nőként is megjelenik.

like-post-icon