Skócia egyik legstílusosabb városát legalább egyszer látni kell! A glasgow-i tűndérek is azt mondják

Skócia egyik legstílusosabb városában minden megvan, ami a remek hangulathoz kell – ámulatba ejtő történelmi látnivalók, nyüzsgő pubok és éttermek, valamint a kulturális sokszínűség.

Az óváros, amit nemes egyszerűséggel csak a City-nek hívnak, egy valóságos élő múzeum, ahol a történelmi házakban milliókat érő művészeti kiállítások kaptak helyet.kaptak helyet. És ami a legjobb, hogy ezek közül a legtöbb tárlat ingyenes. Glasgow-ban aszerint a mondás szerint élnek és dolgoznak az emberek, hogy a művészet az emberekért van. Éppen ezért nem meglepő, hogy a városban több mint 20 egyedi tárlatot, galériát és utcai kiállítást találhatunk. De a pubokban és a bevásárlóutcákon is sokszor rendeznek kiállításokat.

A városközpont építészete sok kort idéz – egy részről középkori, György kori, viktoriánus korszakbeli, Edward korabeli, Art Deco és 21. századi építészeti stílusokat is felvonultat. De Skócia legnagyobb városaként nem csak a művészetekkel és a történelmi szépségekkel csábít, hanem a vibráló éjszakai élet terén is jeleskedik.

Amint már említettük Glasgow környéke sem hagy kívánnivalót maga után, így ha egy kis sétára, túrázásra vágynánk, akkor csupán pár percünkbe telik, hogy elérjük a várost övező zöld vidéket, ami olyan mesebelien szép, hogy akár még tündéreket is láthatunk a fák között. A tájon egyszerre két Világörökségi helyszín is megbújik, melyeket biciklivel és gyalog is felkereshetünk. Az egyik egy római kori fal, mely 60 kilométer hosszan húzódik a Clyde folyó mellett, a másik pedig egy gyönyörűen helyreállított, 18. századi pamutszövöde köré épült falu, ahol interaktív kiállításokon vehetünk részt és ismerhetjük meg az 1700-as években itt élt emberek életét. A város környékét és a Clyde-völgyet a Clyde-völgy Turista Úton haladva lehet a legegyszerűbben felfedezni. Az útvonal 67 kilométer hosszú, és minden látnivalót érint.

like-post-icon