Sorompókkal korlátoznák a turistatömegeket Velencében

Mindig is nagy vitákat kavar, ha egy turisták által sűrűn látogatott város vagy falu megelégeli a folyton áramló tömeget. Ilyenkor bizonyos megszorításokat léptetnek életbe, amivel ismét élhetőbbé tennék a települést - persze az utazók nagy bánatára. Legutóbb a Skócia északnyugati partjainál fekvő Isle of Sky próbált turistaadót bevezettetni 2017 augusztusában. Most Velencén a sor, hogy próbálkozzon, de nem adókkal hanem sorompókkal.

Évek óta folyik a vita a velencei tömegről, hisz akár százezer turista is ellátogathat egy nap az olasz városba, farsangkor pedig ez a szám 130 ezerig is felkúszhat. Velence terheit most sorompókkal próbálják enyhíteni, amit egyelőre a május elsejei hosszú hétvégén vetettek be. – írja az MTI.

A fő turistaközpontoknál, a Szent Márk térnél és a Rialto hídnál lehet számítani a korlátozásra. Az egyik sorompót a város bejáratánál állították fel, a Calatrava híd közelében, így ha túl sokan sűrűsödnének össze az utcákon, akkor elterelhetővé válik a tömeg a Szent Márk térre vezető útról. Velence polgármestere, Luigi Brugnaro a rendőrségre bízta az intézkedés megszervezését és a döntés meghozatalát. Amennyiben a tömeg a közeljövőben elviselhetetlenné válik, korlátozhatják a várost a szárazfölddel összekötő híd forgalmát, és csak a taxikat és a tömegközlekedési eszközöket engedik át rajta. A Piazzale Roma és Santa Lucia pályaudvar közötti szakaszt pedig kizárólag a helyieknek tartják fent szükség esetén.

like-post-icon