TOP 5 legtrendibb tengerpart a világ körül

Fehér homokföveny, kristálytiszta víz és csönd. A legtöbb esetben ez a három fő jellemzője egy tengerpartnak. Lehet vitatkozni, hogy a csendesség és az érintetlenség hogyan marad meg, ha egy partszakasz felkapottá és trendivé válik, de amíg nem próbáljuk ki és nem fekszünk ki éppen ott a homokba, addig nem tudhatjuk meg igazán. Rangsorolás nélkül íme itt vannak 2018 legajánlottabb strandjai.

Hanalei Beach
Hawaii, USA

Sokszor hívták Hawaii legszebb strandjának (ami azért nagy szó, ha megnézzük a többi versenyzőt). A Hanalei Beach-en az összes szükséges díszletet megtaláljuk: nyugodt, védett vizek, tornyosuló hegyek a háttérben, csónakok amint a kikötőben ringatóznak, fehér homok, és igen kristálytisztán csillogó víz. A partszakasz egyébként főszerepet játszott a George Clooney-val forgatott Utódok című filmben – talán rá is ismertetek. Egyébként ha ide vet benneteket a sors, akkor próbáljátok ki a vitorlázást, a snorkelinget, a szörfözést vagy csak simán ússzatok egy nagyot. A nap végén pedig tegyetek egy hosszú sétát a homokfövenyen, miközben a naplementében gyönyörködtök. Ja, és ne hagyjátok ki a Tahiti Nui nevű tiki bárt, ami egyszerűen tökéletesen Hawaii.

Matira Beach
Bora Bora

Ha továbbra is filmes utalásokkal mennénk tovább, akkor azt kellene mondani, hogy ez a tenger part mind fölött áll, ez az egyetlen; csak egy ilyen maradhat. A Matira Beach tényleg fantasztikus; álmaink Dél-Csendes-óceáni tengerpartja. Bora Bora körülbelül 25 kilométernyi stranddal kecsegtet, de ezek közül sok privát tulajdonban van, vagyis ha itt szeretnénk lazulni, akkor be kell jelentkeznünk az üdülőhelyre ami lestoppolta magának a szakaszt, vagy éppen cölöp bungalókkal elnyúlt a tenger felett. De a lényeg az, hogy a csodálatos Matira Beach szabadon használható; alapvetően majdhogy nem az egyetlen Bora Bora-án, ami nem privát; és eszméletlenül szép.

Hidden Beach
Puerta Vallarta, Marieta-szigetek, Mexikó

A lakatlan Marieta-szigetek ókori vulkáni tevékenység eredményeként jöttek létre, noha az a hír járja, hogy az a csodaszép formáció, amit Hidden Beach-nek, vagyis Rejtett tengerpartnak nevezünk emberi bombák által jött létre. Keletkezése nagyjából az 1900-as évek elejére tehető, mikor a mexikói kormány katonai fegyverteszteléseket végzett a szigeten. Az egyetlen módja annak, hogy bejussunk az elzárt partra, ha átkelünk azon a sziklába vájt hosszú alagúton, ami a Csendes-óceánnál indul és egy a buja, zöld felszín alatt vezet át. A klausztrofóbia itt nem játszik, legyűri a hely ámulatba ejtő szépsége.

Crane Beach
Barbados

Ez a rejtett öböl, aminek sziklák biztosítják a hátát és kristálytiszta kék víz veszi körül, szintén nem hiányozhat azokról a listákról ahol a „világ legjobb strandjait” sorolják. A Crane, egy több mint 100 éves szálloda üldögél elegánsan a szikla tetején, és egy üveglifttel szállítja le a vendégeit a tökéletes, rózsaszín árnyalatú homokfövenyre és a boldogan hullámzó kék vízhez. De ha épp nincs kedved osztozkodni, akkor indulj el a saját utadon és kövesd az strand felé vezető utat még úgy 500 méteren, ahol egy legelőhöz érsz. Ott az ösvény, a part egy hosszú háborítatlan részéhez vezet, ami csak a tiéd.

Brandinchi-öböl
Szardínia, Olaszország

Ugrunk egy nagyot és Szardínián kötünk ki, Olaszország egyedi és hagyományőrző szigetén. A „Kis Tahiti” néven is ismert öbölben csodás fehér homok és cián kék színű víz vár ránk. A Brandinchi-öböl nem véletlenül emlékeztet inkább egy Csendes-óceáni partszakaszra, mint egy olasz strandra. Ez a 700 méter hosszú szakasz nagyon népszerű a helyiek és a turisták, különösen a kisgyermekes családok körében, mivel a víz nyugodt és sekélya vontatható, mert a nyugodt, sekély víz. A snorkeling egy nagyon népszerű időtöltés itt, tekintettel a csendes tengerre, de ha valami komolyabb aktivitásra is vágyunk bérelhetünk kajakokat és vízibiciklit.

like-post-icon