Utazz Egyiptomba és pihend ki magad Hurghada gyönyörű partjain

Hurghada nem csábít és ámít, itt tényleg minden megtalálható és kiélvezhető, amire egy igényes, aktív utazó vágyhat.

(Hurghada; Egyiptom)

Hurghada messze Egyiptom legnépszerűbb üdülőközpontja. Évente százezrek keresik fel több száz, olykor több ezer apartmannal rendelkező szálloda-plázáit, ahol minden fellelhető, amire egy nyaralás során szükségünk lehet. Egy hurghadai szálloda kínálata a kisgyerekes családok, az egymás szemébe mélyedő nászutasok, a napjaikat csendesen csorgató nyugdíjasok álomajánlata.

(Hurghada; Egyiptom)
(Hurghada; Egyiptom)

Sekély tengerpart, kisváros méretű aquapark, csábító zárt medence labirintus, több tucat étterem, saját bazársor, bank, orvosi ügyelet, animátorközpont és vízipipa társalgó. Minden egy helyen. Aki csak pihenni vágyik, vagy napsugárban, tengervízben feloldani a mindennapok görcsét, annak Hurghadaa tökéletes választás. Aki ma idelátogat, talán el sem hiszi, hogy húsz évvel ezelőtt ez az egész, csak egy álmos halászfalucska volt, ami két szerény szállodával próbált túlélni.

(Hurghada; Egyiptom)

A város három részből áll – északon az óváros, Ad-Dahar az öreg bazárral; középen a gyorsan növekvő, zsúfolt újváros, Sigala; végül délre a nyaralósáv. Hurghada azoknak is kínál remek szórakozási lehetőségeket, akik nem szeretnek egész nap a fenekükön ülni; a város legnagyobb kincse ugyanis, központi helyzetéből adódik. Innen kiindulva egy vagy két napos kirándulásokat tehetünk, ahova jó és aránylag olcsó belföldi légi járattal, hajóval, busszal és taxival is eljuthatunk. A legajánlottabb helyek Giftun szigete, a Szahara, Kairó és Giza, valamint Luxor, a Királyok völgye. De az utazási irodák és a helyi képviselők szerveznek utakat Sharm el-Sheikhbe, Akabába, Petrába, a Dakhla-oázisba és Asszuánba is.

like-post-icon