Utazzunk Dubaiba! Igazi luxus desztináció 5 órás repüléssel!

Készüljetek fel egy extrém városlátogatásra: Dubai a világ legmagasabb épületeinek az otthona, de itt találhatóak a legnagyobb bevásárlóközpontok is. A világ minden nemzete képviselteti magát az éttermek konyháiban; a strandokon pedig jól megférnek a bikinis és a burkába öltözött nyaralók. És akkor még nem is beszéltünk az üres és határtalan sivatagról, ami a város küszöbéről indul, illetve a város zsúfolt hátsó utcáiról, amit jobb ha csak vezetővel fedezünk fel.

Na és ezek után jön a kérdés, de akkor hol is kezdjük el a nézelődést? Mielőtt belevetjük magunkat a városba olvassunk egy kicsit utána a dolgoknak. Az Egyesült Arab Emírségek az 50-es években jött létre. A világ egyik legsikeresebb és leggazdagabb országa hét emírség összekapcsolódásával alakult ki. Ezek közül Dubai és Sharjah, valamint az emírségek központjában lévő Abu Dhabi a három legismertebb város. Ezeken a vidékeken szinte nincs olyan földterület, ahol ne tennék le újabb és újabb felhőkarcolók és sci-fi filmekbe illő épületek alapköveit.

Dubai Marina promenade (Dubai; Egyesült Arab Emírségek)

Ha ezekre az épületekre vagyunk kíváncsiak, nem kell sokat keresgélnünk őket, a város szinte minden pontjáról láthatóak. Ilyen például a világ legmagasabb épülete a Burj Khalifae, amit ha szép tiszta az idő, még 95 kilométer távolságból is tisztán látni – valakinek volt ideje lemérni. Jelenleg itt található a világ legmagasabban lévő kilátó platformja. A lábánál pedig a Dubai Mall kapott helyet, ami a legnyüzsgőbb bevásárlóközpont, az örökké zenélő és táncoló Dubai Fountain pedig a világ – biztos kitaláltátok már micsodája.

Burj Khalifa (Dubai; Egyesült Arab Emírségek)

A másik szimbolikus épület a vitorla formájú Burj Al Arab amiben a világ egyetlen 7 csillagos szállodája kapott helyet. Rögtön mellette terül el a csillogó Madinat Jumeirah komplexum, mely egy ősi arab város hangulatát tükrözi remek hotelekkel, éttermekkel, bárokkal, boltokkal és velencei stílusú vízi útvonalakkal.

Burj Arabic Hotel (Dubai; Egyesült Arab Emírségek)

Dubai ezen az extrém építési őrületen felül azonban egy olyan város is, mely egy önálló, lüktető mikrokozmoszt alkot, ami magába olvasztotta a világ szinte összes kultúráját. Ez a sokféleség megfűszerezte a vidék konyháját, kiterjedt a divatra, a zenére és mindenféle más művészeti formára is. Bár az itt élők világa az iszlám tradíciókban gyökerezik, a közösség igen nyitott, így az idelátogatók, vagy letelepedők könnyen be tudnak illeszkedni. A városra az energiabomba kifejezés illik a legjobban. Az örökösen fejlődő, optimista és nyitott Dubaj együtt változik a lakóival.

Atlantis (Dubai; Egyesült Arab Emírségek)

És bár folyton fejleszti önmagát és egyre magasabbra tör, egészen felnőni mégsem akar. Ezt legjobban azok a vízi vidámparkok mutatják, melyek kapásból elvarázsolják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Ha van elég időnk és költőpénzünk, akkor irány a méltán legkedveltebb park, a Wild Wadi, ami a Burj Al Arab tornyával szemben épült fel.

Dubai aquarium (Dubai; Egyesült Arab Emírségek)

A második a sorban az Aquaventure, ami a Palm Jumeirah komplexum végén, az Atlantis resorton belül található. Mindkettő olyan csúszdákat és vízi hullámvasutakat produkálnak, amiktől pillanatok alatt lehet az adrenalin szintünk. Persze az egész kicsikre is gondoltak a dubai ötletgazdák és tulajdonosok, hiszen a Legoland Water Parkot például kifejezetten 2 és 12 év közötti gyerekek számára tervezték.

Vízi Vidámpark (Dubai; Egyesült Arab Emírségek)

Miután pedig leszáll az éj és a gyerekek ágyba bújtak Dubai egy hatalmas táncparketté változik. Az emberek ki-be járkálnak a klubokból, bárokból, hogy a lehető legjobb helyet találják meg. Mondjuk van miből válogatniuk: csiricsáré tánctermek, divatos tetőteraszok, forró tengerpari klubok, drága koktél barlangok, sheesha bárok, közösségi színház és open-air koncertek a csillagok alatt. Itt mindenki talál magának valamit.

Dubai Kút (Dubai; Egyesült Arab Emírségek)

Dubai tehát a legjobb hely arra, hogy elköltsük a dinárjainkat. Ha jó időben érkezünk, ne hagyjuk ki azt a két hatalmas shopping fesztivált sem, amit évente rendeznek a városban. A bevásárló parkokra se úgy gondoljunk, mint az itthoni központokra. Egyesek úgy néznek ki – telepakolva üzletekkel – mint egy olasz palazzo, vagy mint egy perzsa kastély. Természetesen azért a tradicionális piacok is megtalálhatóak még, ahol az alkudozás kötelező.

like-post-icon