Városról városra az Amalfi-part mentén – Csak hogy meghozzuk a kedvet az utazáshoz!

A csipkézett szélű és néhol a mélybe zúgó partvonalú Amalfi-part és annak három mámorító szigete Capri, Ischia és Procida jelenleg a legkedveltebb olasz úti cél, ha arról van szó, hogy az aktív, kirándulásokkal teli nyaralást feledhetetlen városnézésekkel tegyük emlékezetessé.

Természetesen a városnézés, csak egy kis része annak, amit a partszakasz nyújtani tud. Az Amalfi-part Campania régiójának városkái nem csak szépek, de sok jó programot is tartogatnak. És ami fő érv mellettük, hogy a turista áradatok ellenére sem romlottak még el. Ha tehát mennyei ételekre, művészeti élményekre és pazar kilátásra vágyunk és nem szeretnénk túl sok emberrel osztozni valamelyik kis olasz terecskén, akkor kerüljük el a fő nyári szezont, amikor nem csak a meleg, de az utazók száma is a csúcson van. Ha így teszünk mindent megkapunk ettől a régiótól, amit az útikönyvek és dokumentumfilmek ígérnek.

Sorrento

A turistavárosok nagyasszonya ez a sziklaperemen szétterülő város, mely büszkén tekint át a vízen, egyenest a Vezúvra. Sorrento nem aprózza el, itt még a szuvenírek is magasabb minőségűek, mint máshol. Csak egy hibája van, ha annak fogjuk fel, hogy nincs egy rendes strandja. A szikla alatt már egy bájos kis halászfalu húzódik.

Positano

„Positano mély hatást kelt. Egy olyan álomszerű hely, mely nem is igazán valódi, mikor ott van az ember, de szívfájdítóan valóságossá válik, miután már elhagytuk.” – John Steinbeck író. Összevissza kanyargó házai, akár egy sokszínű görgeteg bukfenceznek lefelé a hegyoldalon, egészen a tenger vonaláig.

Capri

Capri szigetén Clark Gable és Jackie Kennedy nyomában járhatunk. Capri város csodálatosan tiszta és fehér főteréről kis ösvény vezet fel a teraszos mezőgazdasági területekre és tovább egy római kori villához.

Ravello

A domb tetején nyugvó paradicsomi városka egy 13. századi arab, normann és szicíliai stílusú épületegyüttes, a Villa Rufolo otthona. Parkjából, a sziklafalon kiépült teraszról lélegzetelállító kilátás nyílik a Salernói-öbölre. Itt rendezik meg nyaranta a Ravello Zenei Fesztivált.

Pompeii

Ezt a bizarr csodát senkinek nem kell bemutatni. A várost melyet a vulkáni láva és hamu megőrzött az örökkévalóságnak, több ezren keresik fel évente.

Sentiero degli Dei

„Az istenek útja” túraútvonal végigkanyarog az Amalfi-part mentén, de ahhoz hogy magunk alá gyűrjük, ahhoz erős lábakra van szükség és nem árt, ha nem félünk a magasban. A séta alatt csodás kilátásunk nyílik Capri szigetére is.

like-post-icon